
Αμετάπειστος ο πρόεδρος των ΗΠΑ για την αναγκαιότητα της θανατικής ποινής
Η ποινή του θανάτου είναι ένα αποτελεσματικό μέτρο αποτροπής του εγκλήματος, πιστεύει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους, ο οποίος -σύμφωνα τουλάχιστον με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου- «δεν μπορεί να αλλάξει τη γνώμη του για το ζήτημα αυτό».
28
Η ποινή του θανάτου είναι ένα αποτελεσματικό μέτρο αποτροπής του εγκλήματος, πιστεύει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους, ο οποίος -σύμφωνα τουλάχιστον με τον εκπρόσωπό του, Αρι Φλάισερ- «δεν μπορεί να αλλάξει τη γνώμη του για το ζήτημα αυτό».
Το σχόλιο αυτό έκανε ο κ. Φλάισερ καλούμενος να σχολιάσει την άποψη του Λευκού Οίκου για την (ιστορική) απόφαση του Ρεπουμπλικάνου κυβερνήτη του Ιλινόι Τζόρτζ Ράιαν να μετατρέψει τις ποινές 167 θανατοποινιτών σε ισόβια κάθειρξη.
«Δεν είναι έργο του προέδρου να υπαγορεύει στις Πολιτείες την πολιτική τους για το θέμα αυτό», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, αποκλείοντας κάθε παρόμοια εξέλιξη σε ομοσπονδιακό επίπεδο.
Ανακοινώνοντας την απόφασή του, ο κυβερνήτης Τζορτζ Ράιν είχε αναφέρει πως στην πραγματικότητα η θανατική ποινή επιβάλλεται συνήθως σε φτωχούς, ασθενείς και άτομα που ανήκουν σε μειονότητες. «Υπάρχουν μέτρα που διασφαλίζουν τη σωστή απονομή της διακιοσύνης», ήταν η απάντηση του κ. Φλάισερ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Αταμάν: «Είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουμε και το δεύτερο παιχνίδι»
- Μέλισσα κόντεψε να σκοτώσει γυναίκα στην Κρήτη – Την έσωσε η γειτόνισσα με ένεση αδρεναλίνης
- Κόρι Τζόσεφ: Ο x factor του game 1 έχει δαχτυλίδι ΝΒΑ
- Ένα παλικάρι από τις… λίμνες του Οντάριο
- Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν Μονάχου 5-4: Παίζοντας μπάλα στο Λούβρο… (vid)
- Γιορτή σήμερα 29 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο





