Σε δύο διαφορετικές πίστες της Ισπανίας συνεχίζονται οι δοκιμές στη Formula 1 αυτή την εβδομάδα, με τις ομάδες που χρησιμοποιούν ελαστικά Michelin να βρίσκονται στη Βαρκελώνη και αυτές που εφοδιάζονται και φέτος με τα ελαστικά Bridgestone στην πίστα της Βαλένθια.



Στη Βαρκελώνη, όπου οι ομάδες πραγματοποιούν τη δεύτερη ημέρα των δοκιμών, ο Ralf Schumacher με Williams σημείωσε τον ταχύτερο γύρο της ημέρας με χρόνο 1:20,457, βελτιώνοντας κατά τέσσερα δέκατα το χρόνο που είχε πετύχει χτες ο Giancarlo Fisichella με Benetton.



Ο Ιταλός οδηγός, που δοκίμασε διάφορους συνδυασμούς ελαστικών και ρυθμίσεων, δεν κατάφερε να επαναλάβει την εμφάνιση της πρώτης ημέρας των δοκιμών και παρέμεινε στη δεύτερη θέση. Ο Eddie Irvine με την Jaguar, σε αντίθεση με την πρώτη ημέρα, δεν αντιμετώπισε προβλήματα και κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του κατά ένα δευτερόλεπτο.



Ο Enrique Bernoldi, ένας εκ των υποψήφιων οδηγών του δεύτερου μονοθεσίου της Prost, πραγματοποίησε την πρώτη του δοκιμή με τη γαλλική ομάδα, με τον ταχύτερο γύρο του να υπολείπεται μόλις κατά τρία δέκατα από αυτόν του Jean Alesi.



Στο στρατόπεδο της Bridgestone, το οποίο έχει εγκατασταθεί στην πίστα της Βαλένθια, την πρώτη ημέρα των δοκιμών έδωσαν το παρών οι τέσσερις από τις πέντε ομάδες που θα χρησιμοποιούν τα ιαπωνικά ελαστικά στο πρωτάθλημα του 2001.



Ταχύτεροι ήταν οι δύο οδηγοί της McLaren, David Coulthard και Alexander Wurz, με χρόνο 1:14,730 και 1:15,190 αντίστοιχα. Μοναδικός εκπρόσωπος για την ομάδα της Ferrari ήταν ο Rubens Barrichello, ο οποίος αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα και έμεινε στην τρίτη θέση.


Οι
χρόνοι των δοκιμών στη Βαρκελώνη
(2η ημέρα)
Θέση
Οδηγός
Μονοθέσιο
Ελαστικά
Χρόνος
1
R.Schumacher
Williams
Michelin
1:20,457
2
G.Fisichella
Benetton
Michelin
1:20,911
3
E.Irvine
Jaguar
Michelin
1:20,968
4
J.P.Montoya
Williams
Michelin
1:21,106
5
J.Button
Benetton
Michelin
1:21,182
6
M.Gene
Williams
Michelin
1:22,713
7
L.Burti
Jaguar
Michelin
1:22,793
8
F.Alonso
Benetton
Michelin
1:23,010
9
J.Alesi
Prost
Michelin
1:23,329
10
E.Bernoldi
Prost
Michelin
1:23,688


Οι
χρόνοι των δοκιμών στη Βαλένθια
(1η ημέρα)
Θέση
Οδηγός
Μονοθέσιο
Ελαστικά
Χρόνος
1
D.Coulthard
McLaren
Bridgestone
1:14,730
2
A.Wurz
McLaren
Bridgestone
1:15,190
3
R.Barrichello
Ferrari
Bridgestone
1:15,370
4
J.Verstappen
Arrows
Bridgestone
1:16,050
5
R.Zonta
Jordan
Bridgestone
1:16,450
6
H-H.Frentzen
Jordan
Bridgestone
1:16,550

auto.in.gr