Με την εκδήλωση ακμής σχετίζεται η υπερκατανάλωση ψωμιού
Λονδίνο: Η υπερκατανάλωση ψωμιού ενδέχεται να προκαλέσει ακμή στους εφήβους, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Archives of Dermatology.
Λονδίνο: Η υπερκατανάλωση ψωμιού ενδέχεται να προκαλέσει ακμή στους εφήβους, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Archives of Dermatology.
Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Πολιτείας του Κολοράντο στις ΗΠΑ, υποστηρίζουν ότι το επεξεργασμένο σιτάρι και η ζάχαρη που περιέχονται σε ορισμένους τύπους ψωμιού ενδέχεται να αυξήσουν σημαντικά τα επίπεδα ινσουλίνης του οργανισμού, προκαλώντας τα χαρακτηριστικά δερματικά εξανθήματα της ακμής.
Όπως εξηγεί η Δρ. Λόρεν Κόρντεν και οι συνεργάτες της, το επεξεργασμένο ψωμί χωνεύεται πολύ εύκολα και αυτή ακριβώς η ιδιότητά του προκαλεί αύξηση της ινσουλίνης και ενός άλλου παράγοντα που ονομάζεται IGF-1. Η εν λόγω διαδικασία οδηγεί αντίστοιχα σε αύξηση του αριθμού των ανδρικών ορμονών, η οποία ευνοεί την ανάπτυξη ακμής.
Τα ευρήματα της μελέτης, επιβεβαιώνουν τους έως τώρα ισχυρισμούς ότι οι δίαιτες που βασίζονται στην κατανάλωση τροφών με χαμηλά ποσοστά υδατανθράκων μπορούν να ελαττώσουν τα συμπτώματα ακμής.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, περίπου το 60% των 12χρονών και το 95% των 18χρονων παιδιών στις ΗΠΑ έχουν εμφανίσει ακμή.
health.in.gr
- Πυρά Δούκα κατά κυβέρνησης για το νέο σύστημα ανάδειξης δημάρχων
- Αγρότες «πολιορκούν» το γραφείο του Τσιάρα στην Καρδίτσα – Εκρηκτικό κλίμα με κλούβες να κλείνουν τον δρόμο
- Ο Πάτρικ Γκίμπσον έγινε η «φωνή» του Τζέιμς Μποντ, αλλά δεν θα φορέσει το κοστούμι του 007
- Ολυμπιακός: Από την Αθήνα στην Αστάνα – Το ταξίδι των Πειραιωτών στο Καζακστάν (vid)
- Δημιουργήθηκε Μουσείο Μαθητικής Ιστορίας στο Κορακοβούνι Βόρειας Κυνουρίας
- Ανδρουλάκης: Live η τοποθέτησή του στη Βουλή για το «κυκλοφοριακό χάος και την υποβάθμιση των ΜΜΜ στην Αττική»

