43

«Επικοινωνιακό τρικ» το οποίο αποκαλύφθηκε, χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία, μετά την έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Νίκου Γκαργκάνα, τις αναφορές της κυβέρνησης για «ισχυρή Οικονομία».

Συγκεκριμένα, με γραπτή δήλωσή του το Σάββατο, ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θόδωρος Ρουσόπουλος αναφέρει ότι μετά την Eurostat και το Ελεγκτικό Συνέδριο, «ήλθε και η έκθεση του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος για να καταρρίψει το μύθο της ισχυρής Οικονομίας, τον οποίο, με επικοινωνιακά τρικ, εδώ και χρόνια, προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση Σημίτη».

Σύμφωνα με τον κ. Ρουσόπουλο, η έκθεση του κ. Γκαργκάνα επιβεβαιώνει ότι θα χρειαστούν δεκαετίες για την πραγματική σύγκλιση, δηλαδή «για να πληρώνονται οι Έλληνες πολίτες με μισθούς αντίστοιχους των Ευρωπαίων πολιτών».

Όπως υποστηρίζει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, η έκθεση του διοικητή της ΤτΕ «αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση Σημίτη», καθώς επιβεβαιώνει ότι «η Ελλάδα έχει την υψηλότερη ανεργία, το μεγαλύτερο πληθωρισμό, τη χαμηλότερη ανταγωνιστικότητα και τις λιγότερες επενδύσεις».

«Επιβεβαιώνεται ότι ελλείμματα και χρέη αυξάνονται, αντί να μειώνονται, όπως, μόλις χθες, υποστήριξε στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Οικονομίας» καταλήγει στη δήλωσή του ο Θ.Ρουσόπουλος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ