Τα μαγνητικά βραχιόλια δεν απαλύνουν τον πόνο
Λονδίνο: Τα μαγνητικά βραχιόλια δεν παρέχουν ανακούφιση από τους πόνους στους μύες ή τις αρθρώσεις των χεριών, υποστηρίζει έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, η οποία δημοσιεύθηκε στο ενημερωτικό έντυπο Mayo Clinic Procedures.
Λονδίνο: Τα μαγνητικά βραχιόλια δεν παρέχουν ανακούφιση από τους πόνους στους μύες ή τις αρθρώσεις των χεριών, υποστηρίζει έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, η οποία δημοσιεύθηκε στο ενημερωτικό έντυπο Mayo Clinic Procedures.
Ο Δρ. Ρόμπερτ Μπράτον και οι συνάδελφοί του από την κλινική Mayo στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα αποφάσισαν να ελέγξουν τους ισχυρισμούς πολλών εταιριών που κατασκεύαζαν μαγνητικά βραχιόλια, ότι τα εν λόγω κοσμήματα μπορούν να απαλλάξουν όσους τα φορούν από διαφόρων τύπων μυοσκελετικά άλγη αλλά και ημικρανίες.
Για το λόγο αυτό συγκέντρωσαν 305 άτομα που ταλαιπωρούνταν από τέτοιου είδους πόνους, και τα χώρισαν σε δύο ομάδες. Στα άτομα της πρώτης ομάδας χορήγησαν τα ειδικά, μαγνητικά βραχιόλια με την παραίνεση να τα φορούν για 28 ημέρες. Τα άτομα της δεύτερης ομάδας έλαβαν μια σειρά από πανομοιότυπα, κοινά βραχιόλια, τα οποία, ωστόσο, στους ασθενείς παρουσιάστηκαν ως μαγνητικά.
Έπειτα από το πέρας των 28 ημερών τα άτομα και των δύο ομάδων ανέφεραν ότι οι πόνοι που αισθάνονταν είχαν μειωθεί σημαντικά, οδηγώντας τους ερευνητές να αμφισβητήσουν άμεσα τις ευεργετικές ιδιότητες των βραχιολιών.
«Πρέπει να εστιάσουμε στις ενέργειες των ίδιων των ασθενών για την αντιμετώπιση των παθήσεών τους και να διεξάγουμε αντικειμενικές μελέτες που να αποδεικνύουν κατά πόσον τα συγκεκριμένα αντικείμενα έχουν αποτέλεσμα», αναφέρει ο Δρ. Μπράτον στα συμπεράσματα της μελέτης.
Στον αντίλογο, ο Ρότζερ Κόγκχιλ, μέλος των εργαστηρίων Coghill Research στην Ουαλία, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε να θεωρήσουμε απόλυτα αντικειμενική την έρευνα, διότι σίγουρα υπάρχουν βραχιόλια που επιφέρουν αποτέλεσμα και άλλα που δεν επιφέρουν. Οι ευεργετικές ιδιότητες εξαρτώνται από την ισχύ του μαγνητικού πεδίου που εκπέμπει κάθε βραχιόλι».
health.in.gr
- ΒΗΜΑ στην Ιστορία: Έρχεται αυτή την Κυριακή και είναι αφιερωμένο στον Ελευθέριο Βενιζέλο
- Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Ποιοι κινδυνεύουν με έξτρα φόρο 22%
- ΒΗΜΑ: Έρχεται την Κυριακή με τον Γ’ τόμο του Ετυμολογικού Λεξικού της Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Γ. Μπαμπινιώτη
- Σεισμός στην Ήπειρο – Περισσότερα από 140 κτίρια έχουν υποστεί ζημιές – Σε εξέλιξη οι έλεγχοι
- Σάρα Τοσκάνο: Η σύζυγος του Λάμπρου Φισφή χορεύει oriental στο νέο επεισόδιο του Έχω Παιδιά (εικόνες)
- Τραμπ: Δεν θα σας πω τα σχέδιά μου, αλλά δεν είμαι ευχαριστημένος με τον νέο ηγέτη του Ιράν