Σε απολύσεις 10.000 εργαζομένων προχωρά η ABB
Νέες απολύσεις 10.000 εργαζομένων της -6,8% του εργατικού δυναμικού- ανακοίνωσε την Παρασκευή ο πολυσχιδής ελβετοσουηδικός βιομηχανικός όμιλος ABB, στο πλαίσιο του νέου προγράματος μείωσης του κόστους που εφαρμόζει.
27
Νέες απολύσεις 10.000 εργαζομένων της -6,8% του εργατικού δυναμικού- ανακοίνωσε την Παρασκευή ο πολυσχιδής ελβετοσουηδικός βιομηχανικός όμιλος ABB, στο πλαίσιο του νέου προγράματος μείωσης του κόστους που εφαρμόζει εν όψει της μειωμένης ζήτησης για καλώδια ηλεκτρικής ενέργειας και παροχές υπηρεσιών στην πετρελαϊκή βιομηχανία.
Ο όμιλος απασχολεί σήμερα 146.000 εργαζομένους και τους τελευταίους μήνες έχει ήδη περικόψει 10.000 θέσεις εργασίας.
Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γερμανός επιχειρηματίας Γιούργκεν Ντόρμαν, στοχεύει στη μείωση του κόστους κατά 800 εκατ. δολάρια μέσα σε 18 μήνες.
Η ABB θα μειώσει, μέχρι το 2005, κατά το ήμισυ το χρέος της, σε 4 δισ. δολάρια, προχωρώντας σε πωλήσεις στοιχείων ενεργητικού. Οι δραστηριότητες στον τομέα πετρελαίου, φυσικού αερίου και πετροχημικών, καθώς και το τμήμα συστημάτων οικοδόμησης -που συνολικά απασχολούν 30.000 εργαζομένους και τα έσοδά τους ανέρχονται σε 6 δισ. δολάρια- θα πωληθούν μέχρι τα τέλη του 2003.
Η διοίκηση του ομίλου αναμένει φέτος μηδενική ή ελαφρώς αρνητική ανάπτυξη των εσόδων και αναθεώρησε προς τα κάτω το στόχο για την τριετία 2002-2005 σε 4% ετησίως, από 6% προηγουμένως.
Μολονότι η αναθεώρηση των στόχων μεσοπρόθεσμης ανάπτυξης εσόδων ήταν η τέταρτη την τελευταία διετία, ο Γιούργκεν Ντόρμαν υποσχέθηκε ότι αυτή τη φορά η ABB θα τους επιτύχει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Δένδιας: Η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά τη «διαρκή» NAVTEX από την Τουρκία
- Κλινική απόδειξη για μια Ελληνική Καινοτομία
- Στον κλοιό της Kristin η χώρα – Έρχονται διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας τα επόμενα 24ωρα
- Live Streaming: Η κλήρωση του Ολυμπιακού για τα play offs του Champions League
- Ψήφισμα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας για την απώλεια του Δημάρχου Φιλιατών
- Ελένη Βουλγαράκη: Με κλάματα στην τελευταία εκπομπή, πριν την Πορτογαλία