«Έκλεισε» τελικά η συμφωνία μεταξύ ΟΤΕ – Rom Telecom
Τη συμφωνία με την ρουμανική κυβέρνηση και συγκεκριμένα με το ρουμανικό υπουργείο Μεταφορών για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Rom Telecon, ανακοίνωσαν την Παρασκευή από κοινού ο ΟΤΕ και η ρουμανική πλευρά.
43
Τη συμφωνία με την ρουμανική κυβέρνηση και συγκεκριμένα με το ρουμανικό υπουργείο Μεταφορών για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Rom Telecon, ανακοίνωσαν την Παρασκευή από κοινού ο ΟΤΕ και η ρουμανική πλευρά.
Στη σχετική ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται το ακριβές ποσοστό που θα αποκτήσει ο ΟΤΕ μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών και εγκρίσεων που πρέπει να υπάρξουν από το ρουμανικό Υπουργικό Συμβούλιο και το ΔΣ του ΟΤΕ.
Το ύψος της συμφωνίας ανέρχεται σε 243 εκατ. δολάρια που θα δοθούν από τον ΟΤΕ είτε σε μετρητά είτε με την μετατροπή χρέους σε συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της Rom Telecom.
Επίσης, η συμφωνία προβλέπει την εξαγορά ενός περαιτέρω περιορισμένου αριθμού μετοχών στην ρουμανική εταιρεία από το ρουμανικό Δημόσιο.
Ο ΟΤΕ κατέχει σήμερα το 35% της ρουμανικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Γιάννης Νταλιάνης: Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα για τον θάνατο του αδερφού του σκηνοθέτη Κώστα Νταλιάνη
- «Μια νύχτα μόνο»: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- Δήμος Πάρου: Καταβολή επιδόματος και στήριξη επιπλέον αγροτικών ιατρών του Κέντρου Υγείας Πάρου
- Εξαρθρώθηκε σπείρα στην Τρίπολη – Τέσσερις συλλήψεις για βιασμό 61χρονης και διαρρήξεις
- Ιράν: Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο απέπλευσε από τη Σούδα – Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις στη Γενεύη
- Χιλιάδες φοιτητές και μαθητές στους δρόμους – Ζητούν δικαιοσύνη για τα Τέμπη και διαμαρτύρονται για την Παιδεία
