
Νέες αυξήσεις στα εισιτήρια της ακτοπλοΐας από την 1η Νοεμβρίου
Σε ισχύ τίθεται από την 1η Νοεμβρίου η δεύτερη δόση των αυξήσεων στις τιμές των εισιτηρίων των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, καθώς από την ημερομηνία αυτή αίρεται το καμποτάζ. Η αύξηση είναι 4,4% στην οποία προστίθεται επίναυλος 3%.
28
Σε ισχύ τίθεται από την 1η Νοεμβρίου η δεύτερη δόση των αυξήσεων στις τιμές των εισιτηρίων των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, καθώς από την ημερομηνία αυτή αίρεται το καμποτάζ. Η αύξηση είναι 4,4% στην οποία προστίθεται επίναυλος 3% (σύνολο 7,4%) για την επιδότηση των εφοπλιστών που θα καλύψουν τη σύνδεση νησιών της άγονης γραμμής.
Σε εφαρμογή των αποφάσεων που λήφθηκαν τον περασμένο Απρίλιο, έπειτα από τις διαβουλεύσεις μεταξύ του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, είχε ισχύσει από τις 15 Μαΐου η πρώτη δόση των αυξήσεων, ύψους 5,3%. Οπότε, τα εισητήρια αυξάνονται φέτος συνολικά κατά 12,7%.
Τα πλοία ηλικίας κάτω των 10 ετών θα μπορούν να κάνουν αυξήσεις πέραν του 12,7% (20%).
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ναυτιλιακών προκτόρων, οι νέες τιμές θα αποτελέσουν τη βάση για νέες αυξήσεις και μετά την απελευθέρωση της ακτοπλοϊκής αγοράς, οπότε οι εταιρείες θα έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώνουν ελεύθερα τις τιμές, πλην των κατοχυρωμένων από το νόμο τουριστικών θέσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δασμοί Τραμπ στα οχήματα: Η ΕΕ διατηρεί «ανοιχτές τις επιλογές για την προστασία των συμφερόντων της»
- Βραβεία Οσκαρ: Δεν θα είναι επιλέξιμα «ηθοποιοί» και σενάρια που έχουν δημιουργηθεί με Τεχνητή Νοημοσύνη
- Η Κούβα καταδικάζει τις νέες «παράνομες» και «καταχρηστικές» κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον της
- Γερμανία: Οι ΗΠΑ θα αποσύρουν 5.000 στρατιωτικούς μέσα σε 6 έως 12 μήνες
- Βολιβία: Η εργατική συνομοσπονδία κήρυξε απεργία διαρκείας
- Μέση Ανατολή: Πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας άνω των 8,6 δισ. δολαρίων από τις ΗΠΑ σε συμμάχους τους