
Υπογραφές για δημοψήφισμα κατά Τσάβες ετοιμάζει η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα
Η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα δεν θα παρατείνει την 12ωρη γενική απεργία που κήρυξε τη Δευτέρα για να εκβιάσει την παραίτηση του προέδρου της χώρας Ούγκο Τσάβες, αλλά αποφάσισε να συγκεντρώσει υπογραφές για την πραγματοποίηση δημοψηφίσματος.
27
Η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να παρατείνει την 12ωρη γενική απεργία που κήρυξε τη Δευτέρα για να εκβιάσει την παραίτηση του προέδρου της χώρας Ούγκο Τσάβες, αποφάσισε όμως να συγκεντρώσει υπογραφές για ένα δημοψήφισμα κατά της παραμονής του στην εξουσία.
Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Εργατών της Βενεζουέλας, Κάρλος Ορτέγα, ανακοινώνοντας τη λήξη της κινητοποίησης, εξέφρασε συγχαρητήρια «στο λαό της Βενεζουέλας γι αυτή τη σαφή και σημαντική έκφραση της πολιτειακής και δημοκρατικής βούλησής του». «Στο τέλος αυτής της νικηφόρου ημέρας, η κυβέρνηση είναι περισσότερο καθηλωμένη, απομονωμένη, και απελπισμένη όσο ποτέ άλλοτε» προσέθεσε.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Εργοδοτών Fedemarcas, Κάρλος Φερνάντες, κάλεσε χθες τους αντιπάλους του Τσάβες να οργανώσουν μία διαδήλωση με κατσαρόλες, ο διαπεραστικός θόρυβος από τις οποίες ακουγόταν όλο το απόγευμα στο Καράκας.
Από την πλευρά τους πολλές χιλιάδες οπαδοί του προέδρου της χώρας συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας για να γιορτάσουν τη «νίκη του λαού» έναντι της απεργίας που οργάνωσε η αντιπολίτευση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό
- Κρήτη: Γλέντι με μπαλωθιές σήκωσε γειτονιά στο πόδι στο Ηράκλειο – Δύο συλλήψεις
- ΗΠΑ: Μαθητές σταμάτησαν σχολικό σε αυτοκινητόδρομο όταν λιποθύμησε η οδηγός
- Super League: «Τελικός» στη Λάρισα μεταξύ ΑΕΛ και Πανσερραϊκού για τα play out
- Πυρά ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη: Μετά τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον Λαζαρίδη βρέθηκαν χρήματα για να παριστάνει τον «φιλολαϊκό»
- Η «Ιθάκη» ταξιδεύει στο Ηράκλειο Κρήτης – Στις 29 Απριλίου η παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα
- Η Ελένα Μπόναμ Κάρτερ αποχωρεί από την 4η σεζόν του «The White Lotus»


