71

Σε από κοινού δήλωση, με την οποία απορρίπτουν τα σενάρια περί μεταξύ τους αντιπαράθεσης, προέβησαν την Τρίτη οι Γιώργος Σουφλιάς και Ευάγγελος Μεϊμαράκης, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα που βγήκαν στο φως. Παράλληλα, έκαναν λόγο για «σύγχυση» και «προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ».

Σύμφωνα με τα επίμαχα δημοσιεύματα, υπήρξε έντονη σύγκρουση μεταξύ του κ. Μεϊμαράκη και του κ. Σουφλιά σχετικά με το πότε θα συγκληθούν τα όργανα του κόμματος, αλλά και για ευθύνες που υπάρχουν για το αποτέλεσμα στην υπερνομαρχία Αθηνών – Πειραιώς.

Ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ και ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού έκαναν λόγο για «σενάρια και μυθεύματα, που αναπαράγονται για να προκαλέσουν σύγχυση και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη».

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σουφλιάς υπογράμμισε: «Γύρισα στο κόμμα για να προσφέρω στην παράταξη και τον τόπο. Δεν διαπληκτίζομαι ούτε διαπληκτίσθηκε κανένα στέλεχος μαζί μου. Αυτά που δημοσιεύονται σήμερα σε ορισμένες εφημερίδες είναι εντελώς ανακριβή και τα διαψεύδω κατηγορηματικά».

Από την πλευρά του, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι «ουδέποτε υπήρξαν διαπληκτισμοί και διαμάχες μεταξύ εμού και οιουδήποτε άλλου» και συνέχισε: «Υπάρχει πάντα γόνιμη και αρμονική συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων. Λυπούμαι αν η δήλωσή μου αυτή στενοχωρεί κάποιους στο χώρο της προπαγάνδας του ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορεί να τα έχουν όλα».

Διαγραφές στελεχών της ΝΔ στην Πάτρα

Εν τω μεταξύ, τα ατυχή για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελέσματα των εκλογών στην Πάτρα προκάλεσαν εσωκομματικές τριβές και αντιδράσεις στους κόλπους της ΝΔ Αχαΐας.

Ως αποτέλεσμα, και μετά από σύσκεψη των βουλευτών Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου, Νίκου Νικολόπουλου, Θεόφιλου Βασιλείου και του προέδρου της ΝΟΔΕ, Θρασύβουλου Μαυρομμάτη, αποφασίστηκε ομόφωνα η κομματική έκπτωση και διαγραφή των: Λεωνίδα Καρκούλια, προέδρου της τοπικής επιτροπής Κλειτορίας, Χρήστου Πανίτσα, προέδρου της τοπικής επιτροπής Αιγίου, Ιωάννη Μετζελόπουλου, μέλους της ΝΟΔΕ – ΝΟΜΕΚΕ, Βασίλη Σταθακάρου, υποψήφιου δημάρχου Ερινεού και μέλους της τοπικής επιτροπής Καμαρών, Νίκου Αντωνόπουλου, τέως προέδρου τοπικής επιτροπής Αβύθου Αιγιαλείας για σοβαρή αντικομματική συμπεριφορά.

Οι βουλευτές και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ εκτιμούν ότι «ο κοινός αγώνας υπονομεύτηκε εσωτερικά από ελάχιστη μειοψηφία στελεχών».

Εν τω μεταξύ, ο επί σειρά ετών νομαρχιακός σύμβουλος και στέλεχος της ΝΔ, Γιώργος Κολυπέρας, με δήλωσή του την Τρίτη αναφέρει ότι αποχωρεί από την πολιτική «κουρασμένος και απογοητευμένος» και εύχεται να είναι «τα τελευταία λάθη που κάνει η τοπική ΝΔ, για το καλό της Αχαΐας και των απλών νεοδημοκρατών».

Ο Νίκος Παπαδημάτος, υποψήφιος βουλευτής στις τελευταίες εκλογές, σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι οι διαγραφές αντιβαίνουν το καταστατικό, επέρριψε ευθύνες στους βουλευτές και έκανε λόγο για «φασιστική νοοτροπία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ