Για δεύτερο συνεχόμενο μήνα υποχώρησε η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο
Για δεύτερο συνεχόμενο μήνα υποχώρησε η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο, καταδεικνύοντας την ανησυχία που υπάρχει για την πορεία των πωλήσεων τους επόμενους μήνες. Πάντως, οι κατασκευές νέων κατοικιών αυξήθηκαν κατά 13,3%.
27
Για δεύτερο συνεχόμενο μήνα υποχώρησε η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο, καταδεικνύοντας την ανησυχία που υπάρχει για την πορεία των πωλήσεων τους επόμενους μήνες.
Συγκεκριμένα, το βιομηχανικό προϊόν μειώθηκε κατά 0,1% έναντι πτώσης 0,3% τον προηγούμενο μήνα, λόγω της μειωμένης παραγωγής μοτοσικλετών, οικιακών συσκευών και εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών.
Η επιβράδυνση των καταναλωτικών δαπανών, η πτώση των τιμών των μετοχών και η απειλή του πολέμου στο Ιράκ έχουν εντείνει τις ανησυχίες για την ισχύ της ανάκαμψης.
Παράλληλα, όπως μεταδίδει το Bloomberg, σήμερα ανακοινώθηκε ότι οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στις 411.000, γεγονός που αντανακλά τις αυξημένες πωλήσεις των αμερικανικών επιχειρήσεων.
Στον αντίποδα, αισιοδοξία προκάλεσε η ανακοίνωση ότι οι κατασκευές νέων κατοικιών έκαναν «άλμα» 13,3% το Σεπτέμβριο στο υψηλότερο επίπεδο των 16 τελευταίων ετών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φάμελλος: Η κυβέρνηση έχει επιτεθεί στα εργασιακά δικαιώματα, στην υγεία και την ασφάλεια
- Australian Open: Μετά από δύο μυθικούς ημιτελικούς, Τζόκοβιτς και Αλκαράθ κοντράρονται σε έναν ιστορικό τελικό (vids)
- Γαλλία: Χαιρέτισε τη συμφωνία των Κούρδων της Συρίας με τη Δαμασκό – Τι προβλέπει
- Ντύσου την εκδίκηση: Από τους Μπέκαμ στη Νταϊάνα, τα ρούχα ως πληρωμένη απάντηση – «Clapback costumes»
- Ο Λανουά κατάφερε τον Μακέλι να έρθει ξανά στην Ελλάδα
- Η SpaceX σε διαπραγματεύσεις για συγχώνευση με την Τesla και άλλες εταιρείες του Μασκ

