Oριακή αύξηση αναμένεται φέτος στις αφίξεις Βρετανών τουριστών
Δεν υπήρξαν απώλειες για την Ελλάδα φέτος από τη βρετανική τουριστική αγορά, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη σε άλλες ανταγωνίστριες τουριστικά χώρες, όπου σημειώθηκαν μειώσεις στις αφίξεις Βρετανών από 3% έως 18%.
27
Δεν υπήρξαν απώλειες για την Ελλάδα φέτος από τη βρετανική τουριστική αγορά, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη σε άλλες ανταγωνίστριες τουριστικά χώρες, όπου σημειώθηκαν μειώσεις στις αφίξεις Βρετανών από 3% έως 18%.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΤ, αυτό προκύπτει από στοιχεία της Nielsen που αφορούν στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2002 και με βάση δείγμα που αντιπροσωπεύει το 94% του συνόλου της αγοράς εξερχόμενου τουρισμού από τη Βρετανία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, διαπιστώνεται ότι, ενώ το σύνολο της εξερχόμενης κίνησης από τη Βρετανία στο φετινό εννεάμηνο εμφανίζει πτώση 6%, σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι, η κίνηση προς την Ελλάδα εμφανίζει μηδενική μεταβολή.
Η πτώση για την Ισπανία είναι 5%, την Πορτογαλία 4%, την Κύπρο 17%, την Τουρκία 5%, την Τυνησία 18% και την Μάλτα 3%. Μειώσεις υπήρξαν και προς άλλους προορισμούς και χαρακτηριστικό είναι το ποσοστό μείωσης που σημειώθηκε προς τη Φλώριδα (30%).
Το Γραφείο του ΕΟΤ στο Λονδίνο προβλέπει πως η τουριστική χρονιά 2002 θα κλείσει με άνοδο αφίξεων 0,3% έως 0,5% με ενδεχόμενο έτσι το σύνολο των αφίξεων Βρετανών τουριστών να υπερβεί τα 3 εκατ. άτομα. Σημειώνεται ότι η βρετανική αγορά είναι η πρώτη αγορά για τον ελληνικό τουρισμό με συμμετοχή στο σύνολο των ετήσιων αφίξεων άνω του 20%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Φάμελλος: Η κυβέρνηση έχει επιτεθεί στα εργασιακά δικαιώματα, στην υγεία και την ασφάλεια
- Australian Open: Μετά από δύο μυθικούς ημιτελικούς, Τζόκοβιτς και Αλκαράθ κοντράρονται σε έναν ιστορικό τελικό (vids)
- Γαλλία: Χαιρέτισε τη συμφωνία των Κούρδων της Συρίας με τη Δαμασκό – Τι προβλέπει
- Ντύσου την εκδίκηση: Από τους Μπέκαμ στη Νταϊάνα, τα ρούχα ως πληρωμένη απάντηση – «Clapback costumes»
- Ο Λανουά κατάφερε τον Μακέλι να έρθει ξανά στην Ελλάδα
- Η SpaceX σε διαπραγματεύσεις για συγχώνευση με την Τesla και άλλες εταιρείες του Μασκ

