
Εκεχειρία στην Ακτή Ελεφαντοστού προκειμένου να απομακρυνθούν οι ξένοι
Οι στασιαστές στρατιώτες στην Ακτή Ελεφαντοστού συμφώνησαν σε 48ωρη εκεχειρία ώστε να επιτραπεί στα γαλλικά στρατεύματα να απομακρύνουν από τη χώρα όλους τους ξένους. Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 100 άτομα έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις στην πόλη Μπουάκε.
37
Οι στασιαστές στρατιώτες στην Ακτή Ελεφαντοστού συμφώνησαν την Πέμπτη σε 48ωρη εκεχειρία ώστε να επιτραπεί στα γαλλικά στρατεύματα να απομακρύνουν από τη χώρα όλους τους ξένους υπηκόους που έχουν παγιδευτεί στην πόλη Μπουάκε εξαιτίας των βίαιων συγκρούσεων ανάμεσα στους στασιαστές και τα κυβερνητικά στρατεύματα.
«Η εκεχειρία αυτή ισχύει μόνο για να επιτραπεί να αποχωρήσουν οι ξένοι. Συμφωνήσαμε με τους Γάλλους, όχι με τους εχθρούς» ξεκαθάρισε εκπρόσωπος των στασιαστών.
Νωρίτερα, η υπουργός Αμυνας της Γαλλίας Μισέλ Αλιό-Μαρί είχε ανακοινώσει πως τα γαλλικά στρατεύματα θα αρχίσουν το μεσημέρι την επιχείρηση απομάκρυνσης των Γάλλων και όλων των ξένων που επιθυμούν να φύγουν από την Μπουάκε.
Σύμφωνα με τον αρχηγό του γαλλικού Γενικού Επιτελείου, στρατηγό Ζαν-Πιέρ Κελς οι ξένοι που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στην πόλη είναι περίπου 800.
Εν τω μεταξύ, υπολογίζεται ότι τουλάχιστον εκατό άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις συγκρούσεις στην Μπουάκε, δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Ακτής Ελεφαντοστού, εξαιτίας των συγκρούσεων.
Εκτός από της Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, στρατιωτικές δυνάμεις συμφώνησαν να στείλουν στην Ακτή Ελφαντοστού η Νιγηρία και η Γκάνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Μαζικές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κολομβία με 13 νεκρούς και 38 τραυματίες λίγο πριν τις εκλογές (βίντεο)
- Λίβανος: Νέα ισραηλινά πλήγματα στον νότο μετά την εντολή του Νετανιάχου – Πολίτες φεύγουν από τον νότο
- Πυροβολισμοί εναντίον αντιφασιστών στην Ιταλία, την επέτειο της Ημέρας της Απελευθέρωσης
- Οι παίκτες του ΟΦΗ έκαναν pasillo, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αποδοκίμαζαν! (vid)
- Κόντης: «Συγκλονιστικό επίτευγμα για τον ΟΦΗ – Του χρόνου να κάνουμε κάτι μεγάλο» (vid)
- Λουτσέσκου: «Σκοτεινή νύχτα, βραδιά ντροπής» (vid)

