Σε 3.000 απολύσεις στην Dresdner προχωρά η Allianz
Σε περικοπές 3.000 θέσεων εργασίας (6% του συνολικού προσωπικού) προχωρά η γερμανική ασφαλιστική εταιρεία Allianz στη θυγατρική της τράπεζα Dresdner Bank, στο πλαίσιο δραστικής μείωσης των λειτουργικών της δαπανών.
27
Δαπάνες ύψους 400 εκατ. ευρώ θα αναλάβει φέτος η Allianz για τη μείωση 3.000 θέσεων εργασίας περίπου στη μη κερδοφόρα θυγατρική της, Dresdner Bank.
Οι απολύσεις -που αντιστοιχούν στο 6% περίπου του εργατικού δυναμικού της Dresdner- συμπεριλαμβάνουν και απολύσεις έως και 1.200 εργαζομένων στη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής Dresdner Kleinwort Wasserstein, της οποία ο διευθύνων σύμβουλος Λέοναρντ Φίσερ παραιτήθηκε χθες.
Ο γερμανικός ασφαλιστικός όμιλος επιφορτίστηκε με το βάρος των ζημιών της Dresdner από τότε που την απέκτησε αντί του ποσού των 20 δισ. δολαρίων τον Ιούλιο του 2001. Ο διευθύνων σύμβουλος της Allianz Χένινγκ Σούλτε-Νέλε προχώρησε στις αναγκαίες ενέργειες για την απόλυση 8.000 εργαζομένων της τράπεζας και αναμένει να σημειώσει η Dresdner λειτουργικά κέρδη τον επόμενο
χρόνο.
Οι νέες απολύσεις θα αποφέρουν εξοικονόμηση δαπανών ύψους περίπου 700 εκατ. ευρώ μέχρι το 2003, διευκρίνησε η Allianz.
Από τότε που ο ασφαλιστικός όμιλος απέκτησε τη Dresdner, η αξία της μετοχής του κατέγραψε πτώση 70% σχεδόν, με αποτέλεσμα η σημερινή χρηματιστηριακή αξία της Allianz να ανέρχεται σε 24,5 δισ. ευρώ.
Η Dresdner Bank ανακοίνωσε ζημίες προ φόρων ύψους 1,2 δισ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο φέτος, καθώς οι επιχειρηματικές δραστηριότητές της επλήγησαν από την πτωτική στροφή των χρηματιστηριακών αγορών, τα προβλήματα στη Λατινική Αμερική και την κήρυξη πτώχευσης από σημαντικούς πελάτες της στον τομέα τραπεζικής μεγαλών επιχειρήσεων, όπως οι Babcock, Kirch και Philip Holzman.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Πότε θα χτυπήσει την Αττική η νέα ισχυρή κακοκαιρία
- Μονακό – Βίρτους Μπολόνια 82-84: Με τρίποντο του Βιλντόζα στο φινάλε οι Ιταλοί!
- Κορυφαίος παίκτης η Ελλάδα στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, λέει η Γκίλφοϊλ
- Η Αργεντινή σε «προχωρημένες διαπραγματεύσεις» με τις ΗΠΑ για να γίνει προορισμός για τις απελάσεις μεταναστών
- Γαλλία: Κάθειρξη 30 ετών σε υπάλληλο βρεφονηπιακού σταθμού που σκότωσε ένα μωρό με αποφρακτικό τουαλέτας
- Κινηματογραφική σύλληψη διαρρηκτών λίγο πριν αναχωρήσουν από την Κρήτη – Βίντεο ντοκουμέντο
