27

Mε «ρυθμούς χελώνας» προχωρούν οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας, οι οποίες βρέθηκαν την Πέμπτη στο επίκεντρο σύσκεψης μεταξύ των συναρμόδιων υπουργών Οικονομίας, Νίκου Χριστοδουλάκη και Μεταφορών, Χρίστου Βερελή.

Τα δεδομένα είναι δύο: αφενός, ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των συμβούλων της κυβέρνησης και των ενδιαφερόμενων επενδυτών και αφετέρου, ότι δεν έχει προς το παρόν επιλεγεί ο προτιμητέος αγοραστής μεταξύ των υποψηφίων (προσφορές έχουν καταθέσει οι επιχειρηματίες Βαρδινογιάννης, Ρέστης και Αλεξάκης).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομίας, άλλοι 60 επενδυτές έχουν σπεύσει να ζητήσουν από τους συμβούλους της κυβέρνησης το ενημερωτικό υλικό για την ιδιωτικοποίηση.

Υπενθυμίζεται ότι σύντομα το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών αναμένεται να προχωρήσει στην προκήρυξη πώλησης της δεύτερης θυγατρικής της Ολυμπιακής Αεροπορίας, της Galileo Hellas, αλλά και στην αναζήτηση στρατηγικών συμμάχων για την τεχνική βάση του εθνικού αερομεταφορέα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ