Σε σύσταση κοινοπραξιών με Mitsubishi και Hyundai προχωρά η DaimlerChrysler
Την επέκτασή της στην ασιατική αγορά επιδιώκει η DaimlerChrysler, προχωρώντας, αφενός σε δημιουργία κοινοπραξίας με την Mitsubishi για παραγωγή φορτηγών και λεωφορείων στην Ιαπωνία και αφετέρου στην εξαγορά του 50% της μονάδας φορτηγών της Hyundai.
27
Την επέκτασή της στην ασιατική αγορά, την ταχύτερα αναπτυσσόμενη του πλανήτη, επιδιώκει η DaimlerChrysler, προχωρώντας αφενός σε δημιουργία κοινοπραξίας με την ιαπωνική Mitsubishi για παραγωγή φορτηγών και λεωφορείων στην Ιαπωνία και αφετέρου στην εξαγορά του 50% της μονάδας φορτηγών της νοτιοκορεατικής Hyundai.
Η γερμανική εταιρεία -που κατέχει την πρωτοκαθεδρία, παγκοσμίως, στην αγορά φορτηγών- θα αποκτήσει το 43% της μονάδας Fuso της ιαπωνικής Mitsubishi αντί του ποσού των 760 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, θα καταβάλει 400 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει συμμετοχή 50% στο μετοχικό κεφάλαιο της μονάδας φορτηγών της Hyundai.
Η DaimlerChrysler προέβη σήμερα στην εκτίμηση ότι, μέσα στην επόμενη δεκαετία, οι πωλήσεις στην ασιατική αγορά θα αντιστοιχούν στο 50% των πωλήσεων παγκοσμίως, έναντι του 43% σήμερα. Η κορυφαία, παγκοσμίως, κατασκευάστρια εταιρεία φορτηγών ελέγχει το 20% της παγκόσμιας αγοράς, έχοντας παράγει πέρυσι 493.000 οχήματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- ΟΗΕ: Υιοθετήθηκε το ψήφισμα του ΣΑ ΟΗΕ για ανανέωση της αποστολής της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο
- ΗΠΑ: Η NASA ανέβαλε την επιστροφή της στη Σελήνη – Αιτία, οι κακές καιρικές συνθήκες
- Η βαθμολογία της Euroleague μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού στη Γαλλία
- Δημοσιεύθηκε email του Μασκ στον Έπσταϊν – «Πότε βολεύει να έρθω στο νησί σου» – «Θα στείλω ελικόπτερο»
- Βιλερμπάν – Παναθηναϊκός 78-79: Με κορυφαίο τον Κώστα Σλούκα οι «πράσινοι»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 31.01.2026]
