Σημαντική υποχώρηση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων την Τετάρτη
Η ανησυχία για τα εταιρικά κέρδη εκατέρωθεν του Ατλαντικού, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον τραπεζικό τεχνολογικό και τηλεπικοινωνιακό κλάδο, οδηγεί σε σημαντική πτώση τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές την Τετάρτη. O Nikkei, επίσης, έχασε 0,75%.
28
Η ανησυχία για τα εταιρικά κέρδη και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον τραπεζικό τεχνολογικό και τηλεπικοινωνιακό κλάδο, οδηγεί σε σημαντική πτώση τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές την Τετάρτη. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSE Eurotop 100 κινούνταν λίγο πριν τις 11:00 π.μ. στο -2,48% και τα 50 blue chip του DJ EuroStoxx -0,57%.
Με απώλειες 1,99% άνοιξε το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, όπου ο FTSE-100 έχανε 80,60 μονάδες και διαμορφώνονταν στις 3.944,50 μονάδες. Το Χρηματιστήριο του Παρισιού είχε πτώση 2,31%, με αποτέλεσμα ο δείκτης CAC 40 να πέφτει στις 3.040,25. Στη Φρανκφούρτη, ο DAX κινούνταν επίσης πτωτικά, σε ποσοστό 2,53%, στο επίπεδο των 3.205,20 μονάδων.
Μία προειδοποίηση εσόδων από τη βρετανική τηλεπικοινωνιακή εταρεία Cable & Wireless επιδείνωσε το αρνητικό κλίμα που είχαν δημιουργήσει νωρίτερα αντίστοιχες κινήσεις της JP Morgan Chase και της Oracle.
Με πτώση κατά 0,75% έκλεισε το Χρηματιστήριο του Τόκιο, όπου ο δείκτης Nikkei βρέθηκε στις 9.472,06 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά οι απώλειες ήταν πολύ μεγαλύτερες, μετά την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ιαπωνίας ότι θα προβεί στην πρωτόγνωρη κίνηση να αγοράσει μετοχές κατευθείαν από τις τράπεζες. Το τελευταίο δεκάλεπτο των συναλλαγών επικράτησε, ωστόσο, μεγαλύτερη ψυχραιμία και τα χειρότερα αποφεύχθηκαν.
«Θέλουμε να αρχίσουμε να αγοράζουμε το συντομότερο δυνατό», τόνισε ο διοικητής της BOJ Μασάρου Χαγιάμι, εκπλήσσοντας την αγορά. Τα τραπεζικά χαρτοφυλάκια είναι εξαιρετικά μεγάλα στην Ιαπωνία, αλλά μετά την παρατεταμένη κρίση στον κλάδο, και στην οικονομία της χώρας γενικότερα, επιχειρείται να συρρικνωθούν ώστε να γίνει ο χρηματοπιστωτικός κλάδος λιγότερο ευαίσθητος στη διακυμάνσεις της αγοράς.
Ο δείκτης Nikkei έχει χασει 10,15% από τις αρχές του χρόνου, αλλά βρίσκεται προς το παρόν αρκετά πάνω από το ναδίρ των 8.969,26 μονάδων που άγγιξε φέτος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο δολοφόνος προσπάθησε να αποπροσανατολίσει εκπομπή που έψαχνε την Μαρία Αγγελακούδη
- Ιράν, Κίνα και Ρωσία σε κοινές ναυτικές ασκήσεις στα Στενά του Ορμούζ – Κλείνει η είσοδος, ελέγχεται η έξοδος
- Μαρία Αγγελακούδη: «Δεν της άξιζε αυτό το τέλος» – Συγκλονίζει φίλος της
- ΟΗΕ: Υιοθετήθηκε το ψήφισμα του ΣΑ ΟΗΕ για ανανέωση της αποστολής της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο
- ΗΠΑ: Η NASA ανέβαλε την επιστροφή της στη Σελήνη – Αιτία, οι κακές καιρικές συνθήκες
- Η βαθμολογία της Euroleague μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού στη Γαλλία
