
Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ και Γένοβα 2001 μαζί στο συλλαλητήριο της 7ης Σεπτεμβρίου
Την από κοινού συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 7 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, στα εγκαίνια της 67ης ΔΕΘ αποφάσισαν την Τετάρτη το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ και η πρωτοβουλία Γένοβα 2001.
53
Την από κοινού συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 7 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, στα εγκαίνια της 67ης ΔΕΘ αποφάσισαν την Τετάρτη το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ και η πρωτοβουλία Γένοβα 2001. Στην ίδια κινητοποίηση θα λάβουν μέρος, επίσης, η ΑΔΕΔΥ, εργατικά σωματεία και κοινωνικοί φορείς.
Αρχικά, οι δύο οργανώσεις είχαν αποφασίσει χωριστά συλλαλητήρια, στον ίδιο χώρο και στις 18:00 της 7ης Σεπτεμβρίου. Έτσι, ανακοίνωσαν ότι «οι δύο πρωτοβουλίες εργάζονται για την επιτυχία του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ στην Φλωρεντία, και το κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης βάζει πρώτα αυτά που τους ενώνουν και μετά αυτά που τους χωρίζουν».
Παράλληλα, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο γενικός γραμματέας της Ενωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, Νίκος Παρπούδης, η Ένωση αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις της μαζί με των άλλων συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο, «προκειμένου να διαδηλώσουν κατά της ακολουθούμενης κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής, με έμφαση στην εισοδηματική πολιτική, την ακρίβεια, την τρομολαγνεία, αλλά και τον κίνδυνο πολέμου των ΗΠΑ με το Ιράκ».
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρη Κίτσιο, το συλλαλητήριο του Σαββάτου θα είναι μόνο η αρχή μιας σειράς «αγωνιστικών παρεμβάσεων», με αιχμή τις κινητοποιήσεις στη διάρκεια της συνόδου κορυφής της ΕΕ τον Ιούνιο του 2003.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Εσείς θα βλέπατε την ταινία «Θα παντρευτώ μια πόρνη για να κάνω οικονομία»;
- «Έντρικ θα επιστρέψει στη Ρεάλ Μαδρίτης και θα αναλάβει ηγετικό ρόλο»
- Καλοκαίρι στον αέρα: Ακυρώσεις, ελλείψεις καυσίμων και ο εφιάλτης των πανάκριβων διακοπών
- Market Pass: Οι δικαιούχοι, τα ποσά και τα εισοδηματικά κριτήρια
- Ο Γκουαρδιόλα προτίμησε να δει αγώνα Γ’ κατηγορίας αντί τη ματσάρα Παρί – Μπάγερν! – Πώς το εξήγησε
- «Είναι απούσα, δεν δικαιούται να μιλάει» – Πυρά από το δικηγόρο του 89χρονου στην κόρη του


