43

Την αναπαράσταση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Αθανασιάδη-Μποδοσάκη από τη 17Ν (Μάρτιος 1988), προκειμένου να αποσαφηνιστούν λεπτομέρειες από τον τόπο που έγινε το περιστατικό, ζητά με αίτησή του προς τον εφέτη ανακριτή κ. Λεωνίδα Ζερβομπεάκο ο δικηγόρος κ. Αλέξανδρος Λυκουρέζος που εκπροσωπεί την οικογένεια του θύματος.

Ο κ. Λυκουρέζος ζητά επίσης την απαγγελία συμπληρωματικής δίωξης σε βάρος του Χριστόδουλου Ξηρού για την υπόθεση, την κατ αντιπαράθεση εξέταση του Βασίλη Τζωρτζάτου και του Χριστόδουλου Ξηρού, καθώς και τη διενέργεια γραφολογικής εξέτασης και αντιπαραβολής στοιχείων μεταξύ χειρογράφων που βρέθηκαν στην γιάφκα της οδού Πάτμου και σημειώσεων και καταχωρήσεων από την ατζέντα του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου.

Σε νέα κελιά τρεις της 17Ν

Στη μεταφορά τριών κρατουμένων που κατηγορούνται ως μέλη της 17Ν προχώρησε την Πέμπτη η διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλού.

Συγκεκριμένα, νωρίς το πρωί σωφρονιστικοί υπάλληλοι -βοηθούμενοι από πάνοπλους αστυνομικούς- μετέφεραν με κλούβα τον Παύλο Σερίφη από τις γυναικείες φυλακές στις ανδρικές, ενώ λίγα δευτερόλεπτα με την ίδια αστυνομική κλούβα και την ίδια συνοδεία μεταφέρθηκαν στις γυναικείες από τις ανδρικές ο Θεολόγος Ψαραδέλλης και ο Βασίλης Τζωρτζάτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αλλαγή αυτή πραγματοποιήθηκε χωρίς να έχουν ειδοποιηθεί ούτε οι τρεις κρατούμενοι, αλλά ούτε και οι συνήγοροί τους. Πολύ πιθανό θεωρείται, επίσης, εντός των ημερών να μεταφερθούν και άλλοι κρατούμενοι, ενώ αναμένεται και η μεταφορά στον Κορυδαλλό του Σάββα Ξηρού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ