30

Σφοδρή ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής στη γραμμή ασφαλείας του Κασμίρ, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας Ινδός στρατιώτης. Την ίδια ώρα, εντείνονται οι διπλωματικές πρωτοβουλίες για την εκτόνωση της κρίσης.

«Ένας στρατιώτης έχασε τη ζωή του στην περιοχή Νουσέρα, βορειοδυτικά του Τζαμού και μιά γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά στη διάρκεια των βομβαρδισμών» ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Επίκεντρο των συγκρούσεων ήταν η περιοχή Ποτς, που βρίσκεται 240 χιλιόμετρα από το Τζαμού.

Υπενθυμίζεται ότι από την έναρξη των μεθοριακών συγκρούσεων στη ζώνη ασφαλείας του Κασμίρ στις 14 Μαΐου έχουν σκοτωθεί 25 Ινδοί στρατιώτες και άμαχοι.

Εν τω μεταξύ, στην περιοχή αναμένεται ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, σε μια ακόμη προσπάθεια για την εκτόνωση της κρίσης. Χθες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Ο. Μπους, κάλεσε τον Πακιστανό ομόλογό του να κάνει ό,τι μπορεί, ώστε να σταματήσουν οι επιθέσεις των ισλαμιστών ανταρτών στο τμήμα του Κασμίρ που ελέγχεται από την Ινδία.

«Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές τόσο στην Ινδία όσο και στο Πακιστάν ότι ο πόλεμος δεν είναι προς όφελός τους. Είμαστε μέρος του διεθνούς συνασπισμού που ασκεί πίεση και στις δύο πλευρές, κυρίως στον πρόεδρο Μουσαράφ» δήλωσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ