25

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ ασκεί τα καθήκοντά του καθήμενος σε μία πολυθρόνα στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι θεράποντες ιατροί. Ο 76χρονος πολιτικός εισήχθη την Παρασκευή στο νοσοκομείο για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες.

Οι θεράποντες ιατροί ανακοίνωσαν ότι ο Ετσεβίτ, που πάσχει από θρομβοφλεβίτιδα και υποφέρει από πόνους στην πλάτη εξαιτίας ενός σπασμένου πλευρού, ανταποκρίνεται στη θεραπεία που τού χορηγείται. «Ο πρωθυπουργός κινείται μερικώς και κάθεται σε πολυθρόνα, εκτελώντας την καθημερινή εργασία του» αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσαν οι θεράποντες ιατροί.

Η είσοδος του Τούρκου πρωθυπουργού στο νοσκομείο έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στην αγορά, καθώς οι επενδυτές φοβούνται πρόωρες εκλογές που θα απειλούσαν το πρόγραμμα δανειοδότησης της Τουρκίας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Οι δύο σύμμαχοι του Ετσεβίτ στην κυβέρνηση θα τον επισκεφθούν αύριο, στο νοσοκομείο, για να συζητήσουν την πορεία της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ