27

Για τέταρτο συνεχόμενο μήνα αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη το Μάρτιο, καταδεικνύοντας ότι η ευρωπαϊκή οικονομία ανακάμπτει. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η ανάκαμψη θα κερδίσει περαιτέρω έδαφος στο δεύτερο εξάμηνο.

Όπως ανακοίνωσε η Eurostat, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,5% έναντι του Φεβρουαρίου. Ωστόσο, σε ετήσια βάση υποχώρησε κατά 2,9%.

«Το κλίμα δεν είναι ούτε αισιόδοξο ούτε απαισιόδοξο» δήλωσε στο Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος της Jungheinrich, Κλέτους φον Πίχλερ. «Το πρώτο τρίμηνο δεν είδα κάποια βελτίωση, αλλά περιμένω κάτι τέτοιο από τον Ιούνιο» συμπλήρωσε.

Την Παρασκευή ανακοινώθηκε, επίσης, ότι οι Γάλλοι βιομήχανοι είναι περισσότερο αισιόδοξοι για τις προοπτικές των επενδύσεων φέτος και ότι το γαλλικό εμπορικό πλεόνασμα αυξήθηκε στα 423 εκατ. ευρώ το Μάρτιο από 415 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, καθώς τόσο οι εισαγωγές όσο και οι εξαγωγές υποχώρησαν.

Τέλος, ανησυχία προκάλεσε η ανακοίνωση ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ιταλία υποχώρησε το Μάιο στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 18 μηνών, καθώς ο πληθωρισμός ενισχύθηκε και οι Ιταλοί ανησυχούν για τις προοπτικές των εργασιακών σχέσεων, μετά την υιοθέτηση του νόμου που καθιστά ευκολότερες τις απολύσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ