
Τουλάχιστον πέντε νεκροί από βομβιστική επίθεση σε λαϊκή αγορά της Αλγερίας
Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου έντεκα τραυματίστηκαν την Τρίτη από έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στη λαϊκή αγορά της πόλης Ταζμάλτ της Αλγρίας, στην περιοχή Μικρή Καμπυλία, που κατοικείται κυρίως από Βέρβερους.
37
Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου έντεκα τραυματίστηκαν την Τρίτη από έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στην εβδομαδιαία λαϊκή αγορά του Ταζμάλτ, στην περιοχή Μπετζάγια (Μικρή Καμπυλία), σε απόσταση 260 χιλιομέτρων ανατολικά της αλγερινής πρωτεύουσας.
Οι κάτοικοι της περιοχής, Βέρβεροι στην πλειονότητά τους, δεν ήσαν σε θέση να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η έκρηξη, εξέφρασαν πάντως φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.
Είναι η πρώτη τυφλή επίθεση εναντίον πολιτών στην περιοχή αυτή, από την έναρξη των βίαιων επεισοδίων που σημειώνονται εκεί από το 1992.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, κανένας ή καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση, ωστόσο οι υποψίες στρέφονται εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών.
Πάντως, στην υποβαθμισμένη αυτή περιοχή δρουν και Βέρβεροι ακτιβιστές που ζητούν αυτονομία και περισσότερα κοινωνικά και πολιτιστικά δικαιώματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Κρήτη: Αυτοκτόνησε 30χρονη νοσηλεύτρια του ΠΑΓΝΗ – «Θα την θυμόμαστε για το ήθος και τη ζεστασιά της»
- Έργο βραχοπροστασίας στο οδικό δίκτυο Αράχωβας
- Τσέφεριν για το VAR: «Ούτε εγώ καταλαβαίνω τις αποφάσεις»
- Οι απόφοιτοι του ChatGPT: Η AI αλλάζει το νόημα του πτυχίου – καλώς ή κακώς
- Ταξιδεύουμε με αυτοκίνητο μαζί με τον σκύλο μας – Πώς τού εξασφαλίζουμε την ασφάλεια του
- Συνελήφθη ο άνδρας που είχε ταμπουρωθεί στο Νέο Κόσμο



