Οι λοιμώξεις «θωρακίζουν» τα παιδιά και από τη λευχαιμία
Λονδίνο: Μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης οξείας λεμφογενούς λευχαιμίας φαίνεται πως αντιμετωπίζουν τα παιδιά που εκτίθενται νωρίς σε λοιμώξεις, αφού η έκθεση αυτή θωρακίζει το ανοσοποιητικό τους σύστημα, όπως υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές.
Λονδίνο: Μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης οξείας λεμφογενούς λευχαιμίας (ΟΛΛ) φαίνεται πως αντιμετωπίζουν τα παιδιά που εκτίθενται νωρίς σε λοιμώξεις, αφού η έκθεση αυτή θωρακίζει το ανοσοποιητικό τους σύστημα, όπως υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές.
Σε έρευνα που διεξήχθη στις ΗΠΑ, με τη συμμετοχή 140 παιδιών, ηλικίας από ενός έως και 14 ετών με διαγνωσμένη ΟΛΛ, προέκυψε ότι η καθυστερημένη έκθεση των νηπίων σε λοιμώξεις μπορεί να οδηγήσει σε υπανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματός τους, εκθέτοντάς τα σε κίνδυνο εμφάνισης λευχαιμίας.
Η ερευνητική ομάδα του Κέντρου Northern California Childhood Leukaemia Study, πιστεύει ότι το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών που καθυστερούν να έλθουν σε επαφή με λοιμογόνους παράγοντες, υπαναπτύσσεται με αποτέλεσμα το παιδί να έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να αναπτύξει καρκινογενή κύτταρα στο ανοσοποιητικό του σύστημα, όταν αργότερα θα αντιμετωπίσει «κύματα» λοιμώξεων.
Τα παιδιά της ομάδας με λευχαιμία συγκρίθηκαν με μια δεύτερη ομάδα αποτελούμενη από παιδιά που είχαν επιλεχθεί τυχαία και τα οποία έρχονταν σε καθημερινή επαφή με άλλα συνομήλικα τους στον παιδικό σταθμό όπου φοιτούσαν. Η δεύτερη ομάδα αντιμετώπιζε μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης ALL, διότι έρχονταν συχνότερα σε επαφή με λοιμώξεις, γεγονός που ενίσχυε το ανοσοποιητικό τους σύστημα.
Η επικεφαλής της μελέτης, Δρ. Πατρίσια Μπάφλερ, μιλώντας στο BBC, τόνισε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας επιβεβαιώνονται και από άλλες επιστημονικές εκθέσεις, που υποστηρίζουν ότι το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών μπορεί να θωρακιστεί μέσω των εμβολιασμών, αλλά και της έκθεσης σε παιδικές λοιμώξεις.
Ωστόσο, ο Δρ. Ξιαμέι Μα που συνέταξε το πόρισμα, τόνισε είναι αναγκαία η περαιτέρω διερεύνηση των στοιχείων, σε μεγαλύτερη ομάδα νηπίων, ώστε να επιβεβαιωθεί η σχέση καθυστερημένης έκθεσης σε λοιμώξεις και εμφάνισης λευχαιμίας.
health.in.gr
- Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή – Το ωράριο λειτουργίας έως την Τετάρτη
- Συνελήφθη ο τράπερ Ivan Greko – Αγνόησε την αποφυλάκιση με κατ’ οίκον περιορισμό και οι άλλες «αμαρτίες»
- Αγρότης με δεσμευμένο λογαριασμό: «Δεν έχω ούτε ένα ευρώ» – H κυβέρνηση «λειτουργεί με πρακτικές Βόρειας Κορέας»
- Η Ρωσία στοχεύει να στρατολογήσει πάνω από 400.000 στρατιώτες το 2026
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 28.12.2025]
- Μπαλωθιές στο Ηράκλειο: Αδέσποτη σφαίρα κατέληξε σε διπλανό σπίτι
