
Φθηνότερα (πιθανότατα) τα ΙΧ από το Σεπτέμβριο, ακριβότερο όμως το κόστος κατοχής τους
Σε μείωση της φορολογίας στα καινούργια ΙΧ προσανατολίζεται η κυβέρνηση, η οποία όμως αναζητά αντιστάθμισμα για τα δημόσια έσοδα, πιθανώς μέσω των τελών κυκλοφορίας και και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.
28
Σε αναζήτηση της «χρυσής τομής» ώστε να γίνουν φθηνότερα τα καινούργια ΙΧ και, ταυτόχρονα, να μην χάσει το Δημόσιο τα έσοδα που εισπράττει προσανατολίζεται η κυβέρνηση, έπειτα από τις πιέσεις τις Ευρωπαϊκής Επιτρόπης για αλλαγή του σημερινού φορολογικού καθεστώτος, αλλά και την ανάγκη ανανέωσης του στόλου εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
Έτσι, όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, στο τραπέζι του διαλόγου για τη φορολογική μεταρρύθμιση θα τεθεί εκ νέου το ζήτημα της μείωσης της φορολογίας των καινούργιων αυτοκινήτων, η οποία όμως πιθανότατα θα ισοσκελιστεί από την αύξηση των τελών κυκλοφορίας και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.
Στο σημείο αυτό φαίνεται άλλωστε να είχαν συμφωνήσει οι εισαγωγείς αυτοκινήτων και οι τεχνοκράτες του υπουργείου Οικονομικών που συμμετείχαν στην επιτροπή Γεωργακόπουλου.
Στο ίδιο πλαίσιο αναμαίνεται να συζητηθεί και ένα ειδικό καθεστώς κινήτρων «σταδιακής απόσυρσης» των παλαιών ΙΧ, υπό την προϋπόθεση ότι θα διαφέρει ριζικά από την απόσυρση του 1992.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κοινωνικός Τουρισμός: Νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων
- Νέο διπλό για τους Σπερς με τρομερό Γουεμπανιάμα (114-93) – Γλίτωσαν την «σκούπα» οι Ρόκετς (115-96)
- Καλλιόπη Ταχτσόγλου: Η «Μαρούσκα» από τους «Δύο Ξένους» μιλά για τον ρόλο που της κόστισε στην καριέρα της
- Κως: Καταγγελία για βιασμό 33χρονου στις φυλακές
- Ιράν: Στρίβειν διά των Στενών του Ορμούζ – Η πρόταση Αραγτσί για να ξεπεραστούν τα εμπόδια για τα πυρηνικά
- Παναθηναϊκός: Η Βαλένθια δεν αλλάζει αποδυτήρια για τα play offs, παρά τις διαμαρτυρίες του Άταμαν

