
Το φαγητό μπορεί να μας ανεβάσει τη διάθεση
Νέα Υόρκη: Το φαγητό μάς ανεβάζει τη διάθεση υποστηρίζουν ερευνητές του Πανεπιστημίου Surrey της Βρετανίας, που εξέτασαν την επίδραση του φαγητού σε 40 γυναίκες, βουλιμικές και μη.
Νέα Υόρκη: Το φαγητό μάς ανεβάζει τη διάθεση υποστηρίζουν ερευνητές του Πανεπιστημίου Surrey της Βρετανίας, που εξέτασαν την επίδραση του φαγητού σε 40 γυναίκες, βουλιμικές και μη.
Είναι γνωστό ότι το άτομο που πάσχει από βουλιμία τρώει για να καλύψει τις συναισθηματικές του ανάγκες και όχι εξαιτίας της πείνας.
Από τα αποτελέσματα της μελέτης, που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα της Βρετανικής Ψυχολογικής Ένωσης, προέκυψε ότι όλες οι συμμετέχουσες είχαν ανεβασμένη διάθεση έπειτα από ένα γεύμα.
Μολονότι όσες έπασχαν από βουλιμία ανέφεραν ότι ήταν πεινασμένες, θυμωμένες και κουρασμένες σε αντίθεση με τις υπόλοιπες, δεν υπήρχε καμία διαφορά στην τελική επίδραση του φαγητού στη διάθεσή τους.
Αυτό εξέπληξε τους επιστήμονες, διότι περίμεναν το φαγητό να έχει μεγαλύτερη επίδραση στη διάθεση των βουλιμικών ατόμων, γεγονός που θα αποτελούσε εν μέρει απάντηση στο ερώτημα γιατί οι άνθρωποι γίνονται βουλιμικοί.
health.in.gr
- Ουγγαρία: Ο Μαγιάρ δεν βλέπει «ούτε στα επόμενα δέκα χρόνια» ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ
- Καιρός: Ερχεται νέο κύμα αφρικανικής σκόνης – Υψηλές θερμοκρασίες και λασποβροχές
- «Γολγοθάς» η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα
- Στο «κόκκινο» η Wall Street, με το βλέμμα στα Στενά του Ορμούζ
- «Δούλα του θανάτου» – Η Νικόλ Κίντμαν αποκαλύπτει μια εκπληκτική, νέα κατεύθυνση στην καριέρα της
- Άρχισαν τα… όργανα για Ροσένιορ – Η τρίτη σερί ήττα και τα «σενάρια» απόλυσης
