Το φαγητό μπορεί να μας ανεβάσει τη διάθεση
Νέα Υόρκη: Το φαγητό μάς ανεβάζει τη διάθεση υποστηρίζουν ερευνητές του Πανεπιστημίου Surrey της Βρετανίας, που εξέτασαν την επίδραση του φαγητού σε 40 γυναίκες, βουλιμικές και μη.
Νέα Υόρκη: Το φαγητό μάς ανεβάζει τη διάθεση υποστηρίζουν ερευνητές του Πανεπιστημίου Surrey της Βρετανίας, που εξέτασαν την επίδραση του φαγητού σε 40 γυναίκες, βουλιμικές και μη.
Είναι γνωστό ότι το άτομο που πάσχει από βουλιμία τρώει για να καλύψει τις συναισθηματικές του ανάγκες και όχι εξαιτίας της πείνας.
Από τα αποτελέσματα της μελέτης, που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα της Βρετανικής Ψυχολογικής Ένωσης, προέκυψε ότι όλες οι συμμετέχουσες είχαν ανεβασμένη διάθεση έπειτα από ένα γεύμα.
Μολονότι όσες έπασχαν από βουλιμία ανέφεραν ότι ήταν πεινασμένες, θυμωμένες και κουρασμένες σε αντίθεση με τις υπόλοιπες, δεν υπήρχε καμία διαφορά στην τελική επίδραση του φαγητού στη διάθεσή τους.
Αυτό εξέπληξε τους επιστήμονες, διότι περίμεναν το φαγητό να έχει μεγαλύτερη επίδραση στη διάθεση των βουλιμικών ατόμων, γεγονός που θα αποτελούσε εν μέρει απάντηση στο ερώτημα γιατί οι άνθρωποι γίνονται βουλιμικοί.
health.in.gr
- Κέιτ Γουίνσλετ: «Φρίκη» τα φάρμακα αδυνατίσματος, οργή για Botox και fillers – «Γαμ@@@νο χάος. Ξέρουν τι βάζουν μέσα τους;»
- Φως στο Τούνελ: Στην κορυφή της τηλεθέασης
- Ο Ολυμπιακός στην «Αστάνα Αρένα» – Οι δοκιμές στο χορτάρι και το γκολ του Μεντιλίμπαρ (vids)
- Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην εκδήλωση για τα 140 χρόνια του Ομίλου Ερετών
- Πέτρος Φιλιππίδης: Βγήκε το πόρισμα της Πυροσβεστικής για την φωτιά στο σπίτι του
- Δήμος Δελφών: Ικανοποίηση για την ίδρυση νέου Πανεπιστημιακού Τμήματος στην πόλη της Άμφισσας
