27

Κατά 8,4% ελαττώθηκαν το Μάρτιο οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2001, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Στην περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου, τα ΙΧ που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στη χώρα μειώθηκαν κατά 10,1% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ αντίθετα στις μοτοσικλέτες καταγράφηκε αύξηση 61%, ενώ μόνο στην περιοχή της πρωτεύουσας η αύξηση του αριθμού των νέων μοτοσικλετών ήταν της τάξεως του 115,7%.

Ειδικότερα, το Μάρτιο, προστέθηκαν 23.967 οχήματα στα ΙΧ στην Ελλάδα (αριθμός μειωμένος κατά 7,6% συγκριτικά με εκείνον του Μαρτίου του 2001), ενώ ο αριθμός των μοτοσικλετών αυξήθηκε κατά 4.950 οχήματα (υποχώρηση κατά 12,6% σε σχέση με τον περυσινό Μάρτιο).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ