Μεγάλα κέρδη για Nasdaq και Dow Jones στο άνοιγμα της Τρίτης
Τα καλύτερα των αναμενομένων αποτελέσματα της General Motors και της Texas Instruments έδωσαν ισχυρή ώθηση στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατά τις πρώτες συναλλαγές της Τρίτης, καθώς αναπτέρωσαν τις ελπίδες για ανάκαμψη.
28
Με μεγάλη άνοδο ξεκίνησαν συναλλαγές στη Γουόλ Στριτ, όπου ο Nasdaq κερδίζει λίγο πριν τις 18:00 ώρα Ελλάδος 2,77%, στις 1.802,43 μονάδες, και ο Dow Jones 1,68% στις 10.263,40. O Standard & Poors 500 ενισχύεται κατά 1,58% και διαμορφώνεται στις 1.119,94.
Το ρυθμό δίνουν σήμερα τα καλύτερα των αναμενομένων αποτελέσματα α τριμήνου της General Motors και της Texas Instruments. Η πρώτη ανακοίνωσε κέρδη 1,39 σεντ ανά μετοχή και η δεύτερη ενός σεντ ανά μετοχή. Οι τίτλοι τους ενισχύονται κατά 1,86 δολάριο και κατά 1,81 δολάριο αντοστοίχως.
Αλλα βαριά «χαρτιά» βελτιώνουν επίσης τη θέση τους. Ανάμεσά τους η Intel και η Bank One.
«Νομίζω ότι μπορούμε να πούμε αντίο στον πάτο του βαρελιού», ανέφερε στέλεχος της Texas Instruments. Ωστόσο, οι αναλυτές προειδοποιούν ότι η αγορά θα είναι ιδιαίτερα ευάλωτη κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα, όσο δηλαδή εκδίδονται τα εταιρικά αποτελέσματα, και είναι πολύ πιθανό να παρατηρηθούν κινήσεις των μετοχών προς κάθε κατεύθυνση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Κώστας Γρεβενίτης: Ανοίγουν τα στόματα στη μυστηριώδη εξαφάνιση του επιχειρηματία
- Υπόθεση Κώστα Γρεβενίτη: «Είχε εντάσεις με ανθρώπους του περιβάλλοντός του» – Τι αποκαλύπτει μάρτυρας
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Το καυτό εξάγωνο
- Πτώση στρατιωτικού αεροπλάνου στη Βολιβία – Τουλάχιστον 15 νεκροί – «Έβρεξε» λεφτά [βίντεο]
- Ο Τραμπ έδωσε εντολή στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να σταματήσουν τη συνεργασία με την Anthropic
- Συγκλονίζει η μητέρα του Γεράσιμου: «Ο κόσμος όλος, δύο πράσινα μάτια, γεμάτα δύναμη»
