Ρεκόρ εξαμήνου άγγιξε η τιμή του πετρελαίου λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή
Κατά 3,6% αυξήθηκαν οι τιμές του αργού πετρελαίου, στα συμβόλαια παράδοσης Μαΐου, αγγίζοντας την υψηλότερη τιμή του εξαμήνου: τα 27,25 δολάρια το βαρέλι. Η όξυνση της κρίσης στη Μέση Ανατολή προκαλεί ανησυχία για την ομαλή τροφοδοσία των αγορών.
28
Η τιμή του αργού πετρελαίου «εκτοξεύτηκε» στο υψηλότερο επίπεδο επίπεδο του εξαμήνου, μετά την όξυνση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, από την οποία προέρχεται περίπου το 30% των ποσοτήτων που τροφοδοτούν τις διεθνείς αγορές.
Αν και οι αναλυτές δεν προβλέπουν κάποια (άμεση τουλάχιστον) απειλή στην ομαλή ροή του πετρελαίου από την περιοχή οι τιμές αυξήθηκαν, αντανακλώντας την ανησυχία να επεκταθούν οι συγκρούσεις, λ.χ. στο Λίβανο.
Η τιμή του αργού πετρελαίου, στα συμβόλαια παράδοσης Μαΐου, αυξήθηκε κατά 3,6% αγγίζοντας τα 27,25% δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Την περασμένη Πέμπτη, οι τιμές είχαν ανεβεί κατά 1,7%, λόγω της αναμενόμενης αύξησης της ζήτησης από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες -σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- βρίσκονται στο δρόμο μίας ταχείας ανάκαμψης από την ύφεση που άρχισε το Μάρτιο του 2001.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κώστας Γρεβενίτης: Ανοίγουν τα στόματα στη μυστηριώδη εξαφάνιση του επιχειρηματία
- Υπόθεση Κώστα Γρεβενίτη: «Είχε εντάσεις με ανθρώπους του περιβάλλοντός του» – Τι αποκαλύπτει μάρτυρας
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Το καυτό εξάγωνο
- Πτώση στρατιωτικού αεροπλάνου στη Βολιβία – Τουλάχιστον 15 νεκροί – «Έβρεξε» λεφτά [βίντεο]
- Ο Τραμπ έδωσε εντολή στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να σταματήσουν τη συνεργασία με την Anthropic
- Συγκλονίζει η μητέρα του Γεράσιμου: «Ο κόσμος όλος, δύο πράσινα μάτια, γεμάτα δύναμη»
