
Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα της αυτοάμυνας, δηλώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα, αν και θα έπρεπε να διαλέξει το δρόμο της ειρήνης, δήλωσε ο Τζορτζ Μπους, σχολιάζοντας τις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Ταυτόχρονα, ζήτησε από τον Αραφάτ να κάνει περισσότερα για να σταματήσει η βία.
31
Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα, αν και θα έπρεπε να διαλέξει το δρόμο της ειρήνης, δήλωσε ο Τζορτζ Μπους, σχολιάζοντας τις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Ταυτόχρονα, ζήτησε από τον Αραφάτ να κάνει περισσότερα για να σταματήσει η βία.
«Κατανοώ πλήρως το δικαίωμα των Ισραηλινών να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, αλλά καλώ επίσης την ισραηλινή κυβέρνηση να επιλέξει το δρόμο της ειρήνης» επισήμανε ο Μπους από το ράντσο του στο Κρόφορντ του Τέξας.
«Πρέπει να υπάρξει μια ειρηνική λύση και έχω λάβει τη διαβεβαίωση της ισραηλινής κυβέρνησης ότι ο πρόεδρος Αραφάτ δεν θα πάθει τίποτα κακό» προσέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Στη συνέχεια, άσκησε κριτική εναντίον του Αραφάτ, ζητώντας του να κάνει περισσότερα για τον τερματισμό της βίας στη Μέση Ανατολή. «Πρέπει να μιλήσει. Πρέπει να καταστήσει απολύτως σαφές ότι η Παλαιστινιακή Αρχή δεν υποστηρίζει τους τρομοκράτες. Πιστεύω ότι ο πρόεδρος Αραφάτ μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα».
Ο Μπους επανέλαβε πάντως ότι ο Αμερικανός απεσταλμένος στη Μέση Ανατολή, Αντονι Ζίνι, θα παραμείνει στην περιοχή, προκειμένου να συνεχίσει τις προσπάθειες για επίτευξη εκεχειρίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Ο Λούλα δηλώνει πολύ ικανοποιημένος μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ – Στο τραπέζι τα ορυκτά
- Europa League: Πότε και πού θα πραγματοποιηθεί ο τελικός
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 08.05.2026]
- Γιορτή σήμερα 8 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άστον Βίλα και Φράιμπουργκ προκρίθηκαν στον τελικό του Europa League
- Conference League: Ράγιο Βαγεκάνο και Κρίσταλ Πάλας «έκλεισαν» θέση στον τελικό


