28

Πρόστιμα ύψους 68.000 ευρώ σε θεσμικούς και σε ΑΧΕΠΕΥ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης. Συγκεκριμένα το ΔΣ αποφάσισε:


* Την επιβολή προστίμου ύψους 20.000 ευρώ στην εταιρεία Εγνατία ΑΕΔΑΚ για υπέρβαση των επενδυτικών ορίων σε παράγωγα προϊόντα σύμφωνα με την ισχύουσα χρηματιστηριακή νομοθεσία.
* Την επιβολή προστίμου ύψους 28.000 ευρώ στην εταιρεία Intertrust ΑΕΔΑΚ λόγω της αντικειμενικής ευθύνης που φέρει για πράξεις αντιπροσώπου της, σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας.
* Την επιβολή προστίμου ύψους 10.000 ευρώ στην εταιρεία Mεγατράστ ΑΧΕΠΕΥ και 10.000 στον Αντώνιο Τσομπόπουλο, ειδικό διαπραγματευτή παραγώγων της εταιρείας, για παράβαση του κώδικα δεοντολογίας και ειδικότερα διότι δεν προστάτευσαν τα συμφέροντα πελάτη τους.


Επίσης η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε:


* Τη συμπλήρωση του κανονισμού εκκαθάρισης χρηματιστηριακών συναλλαγών και λειτουργίας του ΣΑΤ με τον καθορισμό δικαιωμάτων του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών στην Εκκαθάριση των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης επί μετοχών.
* Την αναστολή εξαγοράς των κάθε κατηγορίας αμοιβαίων κεφαλαίων για τις 29/3/2002 και 1/4/2002 λόγω της αναστολής της λειτουργίας του ΧΑΑ, του Κεντρικού Αποθετηρίου και του Ευρωπαϊκού Διατραπεζικού Συστήματος Εκκαθάρισης Συναλλαγών κατά τις πιο πάνω ημερομηνίες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ