28

Με απώλειες άνοιξε την Τρίτη το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, όπου ο δείκτης FTSE 100 υποχώρησε με τις πρώτες συναλλαγές κατά 0,12% και διαμορφώνονταν στις 5.197,30 μονάδες. Στο Παρίσι, οι CAC 40 έχανε την ίδια ώρα 0,21% στις 4.578,92 και ο DAX στη Φρανκφούρτη βρίσκονταν στις 5.311,53 μονάδες (-0,11%).



Την προηγούμενη ημέρα ο Dow Jones, στο χρτηματιστήριο της Νέας Υόρκης είχε βρεθεί χαμηλότερα κατά 1,4%, και ο δείκτης των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας Nasdaq είχε χάσει έδαφος κατά 2,1%.


Στο μακροοικονομικό επίπεδο, οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους σήμερα στην ανακοίνωση του γερμανικού Ινστιτούτου Ifo για την πορεία του επιχειρηματικού κλίματος το Μάρτιο.


Στο εταιρικό επίπεδο, η France Telecom βρίσκεται κοντά στην επίλυση ορισμένων μακροχρόνιων διαφορών με το γερμανικό εταίρο της Mobilcom. Οι δύο μετοχές κινούνται στο +0,3% και +2,3% αντιστοίχως.


Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSE Eurotop 100 βρίσκονταν στο -0,31% και τα blue chip DJ Eurostoxx50 στο -0,32%.


Με πτώση κατά 0,47% έκλεισε το Xρηματιστήριο του Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei έχασε 53,17 μονάδες και τερμάτισε στις 11.207,92, παρά το ενθουσιασμό που επικράτησε για μετοχές του τεχνολογικού κλάδου. Εντούτοις, η υποχώρηση σημαντικών εταιρειών με μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα ήταν αρκετά ισχυρή ώστε να εκμηδενίσει κάποια αρχικά κέρδη του Nikkei.


Ο ευρύτερος δείκτης Topix έχασε επίσης 0,8% και διαμορφώθηκε στις 1.064,15 μονάδες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ