Πληθωρισμός, δημόσιο χρέος και ασφαλιστικό στο επίκεντρο της 6μηνιαίας έκθεσης της ΤτΕ
Το φως της δημοσιότητας θα δει το μεσημέρι της Τρίτης η εξαμηνιαία έκθεση του διοικητή της ΤτΕ, Λουκά Παπαδήμου, στην οποία θα τονίζεται η ανάγκη συγκράτησης του πληθωρισμού, μείωσης του δημόσιου χρέους και επιτάχυνσης των διαρθρωτικών αλλαγών.
28
Το φως της δημοσιότητας θα δει το μεσημέρι της Τρίτης η εξαμηνιαία έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Λουκά Παπαδήμου, η οποία αφορά στην νομισματική πολιτική.
Στην έκθεση, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά και σε τρία στοιχεία της οικονομικής πολιτικής: η ανάγκη συγκράτησης του πληθωρισμού στα επίπεδα του 3% ως το τέλος του 2002, η μείωση του δημοσίου χρέους, το οποίο επισήμως ανέρχεται σε 99% του ΑΕΠ, καθώς και η επίσπευση των διαρθρωτικών αλλαγών και κυρίως η προώθηση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.
Σημειώνεται ότι το Φεβρουάριο ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 3,4%, έναντι του 4,4% τον Ιανουάριο, ενώ το Μάρτιο αναμένεται να ενισχυθεί στο 3,6% – 3,8%, λόγω των αυξήσεων στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου και σε βασικά είδη λιανικής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Προβλήματα στη Σάμο από την κακοκαιρία : Η θάλασσα έγινε ένα με τη στεριά – Κατολισθήσεις και πλημμυρισμένοι δρόμοι
- ΠΑΟΚ: Η 11άδα για το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό
- Κακοκαιρία: Πού χρειάζονται αλυσίδες στην Κ. Μακεδονία – Πού διακόπηκε η κυκλοφορία λόγω συγκέντρωσης υδάτων
- Άρης – Παναθηναϊκός 102-95: Ο «Αυτοκράτορας»… καθάρισε τους «πράσινους»
- Η τρυφερή ανάρτηση της Τζούλια Ρόμπερτς για τα γενέθλια του συζύγού της Ντάνιελ Μόντερ – «Ο αγαπημένος μου άντρας»
- Πυρά ΠΑΣΟΚ σε Μητσοτάκη: Αμυντική στρατηγική χωρίς διαφάνεια και εγχώρια προστιθέμενη αξία
