Τις πρώτες ζημιές της μετά από… 100 χρόνια παρουσίασε η Swiss Re
Η αντασφαλιστική Swiss Re ανακοίνωσε τις πρώτες ετήσιες ζημιές μετά από εκατό χρόνια, λόγω των απαιτήσεων, ύψους 2,95 δισ. ελβετικών φράγκων, που ήγειραν οι πελάτες της μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.
28
Η αντασφαλιστική Swiss Re ανακοίνωσε τις πρώτες ετήσιες ζημιές μετά από εκατό χρόνια, λόγω των απαιτήσεων, ύψους 2,95 δισ. ελβετικών φράγκων, που ήγειραν οι πελάτες της μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.
«Είναι η πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από 100 χρόνια που η Swiss Re έχει ζημιές και ελπίζουμε ότι η 11η Σεπτεμβρίου θα αποδειχθεί ένα και μοναδικό περιστατικό», δήλωσε -σύμφωνα με το Bloomberg- διαχειριστής κεφαλαίων της εταιρείας.
Ένας άλλος λόγος που συμπίεσε τα κέρδη της Swiss Re είναι οι ζημιές από τον καταρρεύσαντα κολοσσό Enron, οι οποίες εκτιμήθηκαν τον Δεκέμβριο σε 184 εκατομμύρια φράγκα. Η ελβετική αντασφαλιστική επλήγη επίσης από την τροπική καταιγίδα «Αλισον», καθώς και από την πτώση των κεφαλαιαγορών.
Η Swiss Re ιδρύθηκε το 1863 και απασχολεί 10.000 εργαζόμενους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Άνδρας χτύπησε τη σύζυγό του μπροστά στα ανήλικα ανίψια του
- Φυλακές Τρικάλων: Συνέλαβαν με ναρκωτικά εξωτερικό φρουρό
- Συντριβή για τους Μπακς στο Μιλγουόκι (127-98) – Όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς στο NBA
- Ανδρουλάκης: Τα Τέμπη συμβολίζουν την ηθική, πολιτική και θεσμική χρεοκοπία της ΝΔ
- Η Κρήτη βγαίνει στους δρόμους για τη δικαίωση των 57 θυμάτων στα Τέμπη
- Ιράν: Επιβεβαίωση Τραμπ με βιντεοσκοπημένο μήνυμα ότι οι ΗΠΑ ξεκίνησαν επίθεση ευρείας κλίμακας