Χοιρινό κρέας με λιγότερα λιπαρά
Τόκιο: Χοιρινό κρέας με λιγότερα λιπαρά και συνεπώς λιγότερο επιβλαβές για την υγεία υποστηρίζουν ότι παρασκεύασαν Ιάπωνες επιστήμονες. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι κατάφεραν να εισαγάγουν με επιτυχία γονίδια σπανακιού σε χοίρο, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας του κρέατος και τη μείωση των λιπαρών.
Τόκιο: Χοιρινό κρέας με λιγότερα λιπαρά και συνεπώς λιγότερο επιβλαβές για την υγεία υποστηρίζουν ότι παρασκεύασαν Ιάπωνες επιστήμονες. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι κατάφεραν να εισαγάγουν με επιτυχία γονίδια σπανακιού σε χοίρο, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας του κρέατος και τη μείωση των λιπαρών.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, καθηγητή Γενετικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο Κίνκι της δυτικής Ιαπωνίας, Ακίρα Ιριτάνι, οι επιστήμονες κατάφεραν να εμφυτεύσουν γονίδια σπανακιού σε γονιμοποιημένο ωάριο χοίρου. Το γενετικά τροποιημένο ωάριο εμφυτεύτηκε σε θηλυκό χοίρο που γέννησε φυσιολογικά.
Ο Ιριτάνι υποστήριξε ότι δεν έχουν παρουσιαστεί προβλήματα υγείας στους γενετικά μεταλλαγμένους χοίρους, ο πρώτος από τους οποίους γεννήθηκε πριν από τρεισήμισι χρόνια.
Ο Ιάπωνας επιστήμονας υποστήριξε ότι το κρέας των χοίρων αυτών είναι «πιο υγιεινό από τα συνήθη χοιρινά κρέατα», αλλά τόνισε ότι «είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι είναι εξίσου υγιεινό με το σπανάκι».
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Μεγάλη Βρετανία: Συμφώνησε με Αγκόλα και Ναμίμπια για επιστροφές «παράτυπων μεταναστών»
- Οι ΗΠΑ ανησυχούν για το βεληνεκές κινεζικών βαλλιστικών πυραύλων εναντίον πλοίων – Φτάνουν στην Δυτική Ακτή
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση
- «Ένταση» ανάμεσα σε Νετανιάχου και την ομάδα του Τραμπ πριν τη συνάντηση της Δευτέρας
- Σκανδιναβία: Η καταιγίδα Γιοχάνες άφησε πίσω της δύο νεκρούς και χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι λέει πως μετά την συνάντηση με τον Τραμπ θα έχει συνομιλίες με ευρωπαίους ηγέτες