Ουάσινγκτον: Η Ακαδημία Επιστημών των ΗΠΑ τονίζει ότι η ανθρώπινη κλωνοποίηση για αναπαραγωγικούς σκοπούς είναι μια πολύ επικίνδυνη διαδικασία, αν τελικά πραγματοποιηθεί, και ζητά την απαγόρευσή της με σχετική νομοθεσία.

«Κλωνοποίηση για τη δημιουργία ανθρώπινης ζωής δεν πρέπει να γίνει ποτέ. Είναι επικίνδυνη και θα αποτύχει» δήλωσε στο CNN ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής της Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, Δρ Ίρβινγκ Γουάισμαν.

Η εν λόγω επιτροπή, η οποία έχει αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο προς την κυβέρνηση για το θέμα αυτό, διευκρίνισε πάντως ότι η απαγόρευση αυτή δεν πρέπει να αφορά και στην κλωνοποίηση που γίνεται για θεραπευτικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες της επιτροπής, οι δοκιμές για την κλωνοποίηση ανθρώπου θα μπορούσαν να αρχίσουν σε πέντε χρόνια από σήμερα, με την προϋπόθεση ότι θα έχουν βελτιωθεί οι εργαστηριακές συνθήκες ασφάλειας, αλλά και με δεδομένο ότι η Ουάσινγκτον θα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει αυτό το επίμαχο θέμα.

health.in.gr