
Υπέρ της κατάργησης της θανατικής ποινής τάσσεται άλλη μία φορά ο Τζεμ
Η θανατική ποινή πρέπει να εξαλειφθεί από την τουρκική νομοθεσία, ώστε η ΕΕ να λάβει απόφαση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία. Αυτό επαναλαμβάνει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Ισμαήλ Τζεμ.
34
Η θανατική ποινή πρέπει να εξαλειφθεί από την τουρκική νομοθεσία, ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να μπορέσει να λάβει απόφαση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία. Αυτό δηλώνει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Ισμαήλ Τζεμ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Τετάρτη στην εφημερίδα Radikal.
«Είναι δυνατόν να υπάρξουν διαφοροποιήσεις σε διάφορα θέματα, αλλά για τη θανατική ποινή αυτό δεν είναι δυνατόν. Το μόνο ζήτημα που πρέπει να διευθετηθεί με πλήρη σαφήνεια, χωρίς αμφισημίες, είναι η θανατική ποινή . Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να δεχθεί την ύπαρξη της θανατικής ποινής στη νομοθεσία μας» τονίζει ο Τζεμ.
Οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει, διότι η Αγκυρα πρέπει πρώτα να εκπληρώσει τα κριτήρια της Κοπεγχάγης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία.
Το πιο σημαντικό μέτρο που έχει ληφθεί στην Τουρκία μέχρι στιγμής προς την κατεύθυνση αυτή είναι η υιοθέτηση μιας σειράς συνταγματικών τροπολογιών. Η τροποποίηση αυτή δεν συνάδει ακριβώς με τα κριτήρια της ΕΕ. Η θανατική ποινή καταργείται με εξαίρεση την περίπτωση πολέμου ή τρομοκρατικής δράσης.
Το Κόμμα της Εθνικιστικής Δράσης, που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, είναι αντίθετο με την απόλυτη κατάργηση της θανατικής ποινής, η οποία ωστόσο δεν έχει εφαρμοστεί από το 1984.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Σεισμός στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Ομαδική αγωγή παικτών κατά της FIFA για δισεκατομμύρια ευρώ
- Μενίδι: Συνεχίζεται η δίκη για τον Μάριο που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα – «Εμείς δεν ρίχναμε πιστολιές»
- Επίσημη επίσκεψη του Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής
- Η Τσέλσι στα χνάρια του Τιτανικού: Σπάει αρνητικά ρεκόρ και κινδυνεύει να… βυθιστεί (vids, pics)
- Κρήτη: Εξαφάνιση 43χρονης – Τα πρώτα ευρήματα από τις έρευνες
- Λιοσίων: Αποσωληνώθηκε η 16χρονη που παρασύρθηκε από μηχανή και εγκαταλείφθηκε αιμόφυρτη



