30

Σε δύο ακόμα σημεία εντός του Καπιτωλίου εντοπίστηκε το βακτήριο του άνθρακα, δήλωσε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τομ Ντασλ. Ο Αμερικανός αξιωματούχος δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά διευκρίνισε ότι διεξάγονται ήδη έρευνες.


Υπενθυμίζεται ότι, μόλις χθες, εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών του Καπιτωλίου είχε ανακοινώσει ότι το βακτήριο του άνθρακα εντοπίστηκε και σε πέμπτο χώρο του κτιρίου, συγκεκριμένα στον ανελκυστήρα εμπορευμάτων της νοτιοδυτικής πτέρυγας.


Η ανησυχία για τα κρούσματα του άνθρακα στις ΗΠΑ εντείνεται, αφού την Πέμπτη έγινε γνωστό ότι δύο παιδιά που νοσηλεύονται στην Ουάσινγκτον -ένα κοριτσάκι δύο ετών και ένα 11χρονο αγόρι- μπορεί να έχουν προσβληθεί από την ασθένεια.


Επίσης, υπάλληλος του τηλεοπτικού δικτύου NBCυποβάλλεται σε θεραπεία με αντιβιοτικά από την 1η Οκτωβρίου, τρεις ημέρες αφότου διαγνώστηκαν τα συμπτώματα. Πρόκειται για μια γυναίκα που είχε έλθει σε επαφή με το φάκελο που στάλθηκε στον παρουσιαστή του δελτίου ειδήσεων Τομ Μπροκάου.


Το βράδυ της Πέμπτης έγινε γνωστό ότι ένας ακόμα ταχυδρομικός υπάλληλος προσβλήθηκε από τη νόσο και υποβάλλεται σε θεραπεία. Πρόκειται για εργαζόμενο σε ταχυδρομικό κέντρο της Ουάσινγκτον.


Τέλος, μία ακόμα περίπτωση αναπνευστικού άνθρακα ερευνάται στο Νιου Τζέρσεϊ, ανακοίνωσαν οι Αρχές της Πολιτείας.


Ντικ Τσένι: Οι ένοχοι θα εντοπιστούν


Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Ντικ Τσένι, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να μη γνωρίζουν ποιος βρίσκεται πίσω από την υπόθεση του άνθρακα, αλλά προειδοποίησε ότι οι δράστες θα εντοπιστούν και θα τιμωρηθούν.


«Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν πολλές νέες προκλήσεις, όπως η εμφάνιση του άνθρακα. Δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιος στέλνει τις επιστολές, ούτε έχουμε αποδείξεις που να συνδέουν αυτά τα περιστατικά με το δίκτυο των τρομοκρατών της Αλ Κάιντα. Όμως, δεν θα αργήσουμε να εντοπίσουμε και φυσικά να τιμωρήσουμε τους ένοχους» κατέληξε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters