
Καταστροφή στόχων από τις χερσαίες δυνάμεις στο Αφγανιστάν ανακοίνωσε το Πεντάγωνο
Τις λεπτομέρειες της πρώτης χερσαίας επέμβασης στο Αφγανιστάν έδωσε το Σάββατο το Πεντάγωνο, χαρακτηρίζοντάς την «επιτυχημένη» και προαναγγέλοντας περισσότερες παρόμοιες επιθέσεις στο μέλλον.
29
Οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ «επιτέθηκαν και κατέστρεψαν στόχους» στο Αφγανιστάν την Παρασκευή, γνωστοποίησε το Σάββατο το Πεντάγωνο και δημοσιοποίησε ένα βίντεο όπου άνδρες των Army Rangers επιχειρούσαν εναντίον ενός αεροδρομίου. «Δεν συναντήσαμε σημαντική αντίσταση από τους Ταλιμπάν» ανακοινώθηκε.
Ο πτέραρχος Ρίτσαρντ Μάγερς, επικεφαλής του αμερικανικού Επιτελείου, έκανε γνωστές πολλές λεπτομέρειες της χθεσινής χερσαίας επιχείρησης, η οποία δεν θα είναι η τελευταία -οι δυνάμεις «ετοιμάζονται για μελλοντικές επιχειρήσεις» εναντίον στόχων «όπου είναι γνωστό πως κρύβονται τρομοκράτες» προανήγγειλε.
Προς το παρόν, έδειξε εικόνα από την πρώτη γραμμή: ένα βίντεο όπου οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων εισήλθαν σε ένα αφγανικό αεροδρόμιο για να το «καθαρίσουν» από την παρουσία των δυνάμεων των Ταλιμπάν. Οι τελευταίοι δεν έκαναν αισθητή την παρουσία τους, υποστηρίζει το Πεντάγωνο.
«Συναντήσαμε αντίσταση και στους δύο στόχους, το αεροδρόμιο και έναν ακόμη, όμως ήταν το είδος που χαρακτηρίζεται ως ελαφριά» είπε ο Μάγερς.
Οι εγκαταστάσεις που καταστράφηκαν ήταν αποθήκες με χειροβομβίδες, πυροβόλα και πυρομαχικά, τις οποίες οι άνδρες των Army Rangers συνάντησαν καθ οδόν προς το αεροδρόμιο -ο δεύτερος στόχος ήταν ένα στρατόπεδο στο Κανταχάρ. Σ αυτό υπήρχαν πληροφορίες πως διέμενε τις τελευταίες ημέρες ο μουλάς Μοχάμεντ Ομάρ, ηγέτης των Ταλιμπάν.
Όμως το Πεντάγωνο δεν αποκόμισε μόνο το όφελος των καταστροφών από τη χερσαία επέμβαση, είπε ο πτέραρχος, αλλά συγκεντρώθηκαν πληροφορίες που αυτή την ώρα αξιολογούνται προς χρήση στο μέλλον.
Ο Μάγερς αναφέρθηκε και στο θάνατο των δύο Αμερικανών στρατιωτών λόγω της πτώσης ελικοπτέρου· απέρριψε τον ισχυρισμό των Ταλιμπάν, πως το αεροσκάφος κατερρίφθη, ως «ένα μεγάλο ψέμα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- CIA, Γάζα και Ιράν – Το εντυπωσιακό κλείσιμο των Strokes στο Coachella
- Ο ΠΑΟΚ συμπλήρωσε 100 χρόνια από την ίδρυση του – Η ανάρτηση της ΠΑΕ (pic)
- Τραγωδία στο Ηράκλειο: 50χρονος κατέρρευσε ενώ βρισκόταν σε γλέντι
- Λιοσίων: Στον εισαγγελέα ο 16χρονος Σουδανός που παρέσυρε την 16χρονη
- Λαζαρίδης: Συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης – «Ο πρωθυπουργός είχε ευθύνη»
- Ισοκράτης: Η παιδεία ως δύναμη του λόγου (Μέρος ΚΑ’)



