Με απώλειες άνοιξαν την Πέμπτη τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Με πτώση άνοιξαν την Πέμπτη τα χρηματιστήρια στο Λονδίνο, στο Παρίσι και στη Φρανγκφούρτη. Οι μεγάλες χθεσινοβραδινές απώλειες στη Γουόλ Στριτ και η προειδοποίηση κερδοφορίας από τη SAP δημιούργησαν αρνητικό κλίμα.
28
Με πτώση άνοιξαν την Πέμπτη τα χρηματιστήρια στο Λονδίνο, στο Παρίσι και στη Φρανγκφούρτη. Οι μεγάλες χθεσινοβραδινές απώλειες στη Γουόλ Στριτ και η προειδοποίηση κερδοφορίας από τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία κατασκευής λογισμικού SAP δημιούργησαν αρνητικό κλίμα.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE υποχώρησε κατά 66 μονάδες (1,27%) και διαμορφώθηκε στις 5.137,4 μονάδες. Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 σημείωσε πτώση κατά 2,34% και διαμορφώθηκε στις 4.308,24 μονάδες. Στη Φρανγκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχώρησε κατά 0,36% και διαμορφώθηκε με τις πρώτες συναλλαγές στις 4.628,09 μονάδες έναντι 4.644,82 που έκλεισε χθες.
Απώλειες στην Ασία
Στο Τόκιο, με πτώση 280,60 μονάδων (2,6%) έκλεισε ο δείκτης Nikkei, στις 10.474,85 μονάδες. Σημαντικές απώλειες, υψηλότερες των τριών ποσοστιαίων μονάδων, σημείωσε και ο δείκτης HANG SENG στο Χονγκ Κονγκ και τερμάτισε στο -3,81% και κάτω από το ψυχολογικό φράγμα των 10.000 μονάδων, στις 9.869,94.
Την κατιούσα ακολούθησαν και οι δείκτες Straits Times και KOSPI στη Σιγκαπούρη και στη Σεούλ, υποχωρώντας κατά 1,89% και 0,77% αντίστοιχα και διαμορφώθηκαν στις 1.414,79 και 524,21 μονάδες. Στον αντίποδα, ο μόνος δείκτης που κατάφερε και σήμερα να τερματίσει καταγράφοντας κέρδη είναι ο SET στο Μπανγκόκ,ο οποίοςδιαμορφώθηκε στο +0,36% και στις 288,86 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ
- Ο Τραμπ δηλώνει ότι το Μεξικό θα πάψει να προμηθεύει την Κούβα με πετρέλαιο
- Συμφωνία ΗΠΑ – Ινδίας για δασμούς – Η Ουάσιγκτον αντικαθιστά ως κυριότερος προμηθευτής τη Μόσχα
- Γαλλία: Το Κοινοβούλιο απέρριψε δύο προτάσεις μομφής κατά της κυβέρνησης
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Οι πέντε πυλώνες της αναθεώρησης
- ΠΑΣΟΚ: Ο ελληνικός λαός θα κάνει πράξη την πολιτική αλλαγή
- ΗΠΑ: Θύμα εγκληματικής ενέργειας η μητέρα δημοσιογράφου του NBC