Η ισχυρή κοινωνία επόμενος στόχος μας, τόνισε ο Γ.Παπαντωνίου
Στα επιτεύγματα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ στον οικονομικό τομέα, με αποκορύφωμα εκείνο της ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ, αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου, τονίζοντας ότι ο επόμενος στόχος είναι εκείνος της ισχυρής κοινωνίας.
38
Στα επιτεύγματα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ στον οικονομικό τομέα, με αποκορύφωμα εκείνο της ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ, αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου, τονίζοντας ότι ο επόμενος στόχος είναι εκείνος της ισχυρής κοινωνίας.
«Σήμερα, προχωρούμε στη μεγάλη αλλαγή στην κοινωνία αυξάνοντας ουσιαστικά τις κοινωνικές δαπάνες και προωθώντας μεγάλες διοικητικές μεταρρυθμίσεις» τόνισε ο κ. Παπαντωνίου. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της κοινωνικής πολιτικής της τελευταίας διετίας, στις αυξήσεις των κατώτερων συντάξεων και τις πολιτικές απασχόλησης.
«Οι αλλαγές που προωθούνται στην υγεία, την παιδεία, τη δημόσια διοίκηση έχουν καθοριστική σημασία για το επίπεδο ζωής, την ποιότητα ζωής του πολίτη. […] Λέμε όχι στη συντηρητική επιλογή για λιγότερο κράτος και στροφή στις υπηρεσίες του ιδιωτικού τομέα. Χρειάζεται επίσης να δώσουμε τη μάχη για την ανεργία και τη μάχη για την περιφέρεια» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Γ.Παπαντωνίου επισήμανε: «Με την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ κλείσαμε έναν κύκλο. Προτεραιότητα σήμερα είναι ο πολίτης, ο εργαζόμενος, ο άνεργος, ο νέος. Θα ανταποδώσουμε τη στήριξη του πολίτη. Πάμε μπροστά και ανοίγουμε νέους δρόμους. Όπως το ΠΑΣΟΚ με τον Ανδρέα Παπανδρέου υπήρξε το κίνημα της αλλαγής, έτσι και με τον Κώστα Σημίτη είναι κίνημα διαρκούς αλλαγής για δικαιοσύνη, συνοχή και αλληλεγγύη» υποστήριξε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας.
Ο κ. Παπαντωνίου κλείνοντας την ομιλία του έκανε έκκληση ενότητας: «Η ενότητα είναι δύναμη, η δύναμη οδηγεί στη νίκη. Ενότητα, συσπείρωση, νίκη, ας είναι το μήνυμα του Συνεδρίου».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Συμφωνία ΗΠΑ – Ινδίας για δασμούς – Η Ουάσιγκτον αντικαθιστά ως κυριότερος προμηθευτής τη Μόσχα
- Γαλλία: Το Κοινοβούλιο απέρριψε δύο προτάσεις μομφής κατά της κυβέρνησης
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Οι πέντε πυλώνες της αναθεώρησης
- ΠΑΣΟΚ: Ο ελληνικός λαός θα κάνει πράξη την πολιτική αλλαγή
- ΗΠΑ: Θύμα εγκληματικής ενέργειας η μητέρα δημοσιογράφου του NBC
- Παναγιώτης Δουδωνής: Οι προσωπικές φιλοδοξίες κάνουν κακό, στόχος ένα ΠΑΣΟΚ ενωμένο και νικηφόρο