Υπογράφηκε το προσύμφωνο για την πώληση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά
Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη η πρώτη φάση της ιδιωτικοποίησης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, με την υπογραφή του προσυμφώνου πώλησης ανάμεσα στην ΕΤΒΑ και στη γερμανική HDW Ferostaal.
27
Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη η πρώτη φάση της ιδιωτικοποίησης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, με την υπογραφή του προσυμφώνου πώλησης ανάμεσα στην ΕΤΒΑ και στη γερμανική HDW Ferostaal.
Η τελική συμφωνία προβλέπει την αύξηση του τιμήματος για την αγορά των ναυπηγείων σε 2 δισ. δραχμές, από 1,5 δισ. δρχ. που ήταν η αρχική συμφωνία, και την καταβολή επιπλέον 13 δισ. δραχμών (από 3 δισ. δρχ. αρχικά) από την HDW στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και τη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος.
Επίσης, προβλέπεται η διατήρηση 1.400 θέσεων εργασίας (από τις 1.900 συνολικά), καθώςκαι της μονάδας ως ναυπηγείου για μια δεκαετία.
Ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Χριστοδουλάκης τόνισε ότι η υπογραφή τoυ προσυμφώνου είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη, καθώς βελτιώνεται αισθητά το αρχικό τίμημα, αλλά και εξασφαλίζονται για πολλά χρόνια 1.400 θέσεις εργασίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Σουδάν: Πόλεμος drones μεταξύ των εμπολέμων στο δυτικό και νότιο τμήμα της χώρας
- Οι ΗΠΑ θα αφαιρέσουν τους δασμούς 25% για αγορές ρωσικού πετρελαίου από την Ινδία
- Ο Τραμπ δηλώνει ότι το Μεξικό θα πάψει να προμηθεύει την Κούβα με πετρέλαιο
- Συμφωνία ΗΠΑ – Ινδίας για δασμούς – Η Ουάσιγκτον αντικαθιστά ως κυριότερος προμηθευτής τη Μόσχα
- Γαλλία: Το Κοινοβούλιο απέρριψε δύο προτάσεις μομφής κατά της κυβέρνησης
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Οι πέντε πυλώνες της αναθεώρησης