
Από την Παρασκευή είχε καταλήξει ο Λευκός Οίκος στα χτυπήματα κατά του Αφγανιστάν
Το χρονικό της απόφασης του Αμερικανού προέδρου να επιτεθεί στο Αφγανιστάν γνωστοποίησε η Κοντολίζα Ράις· το σκεφτόταν από την περασμένη Τρίτη, το αποφάσισε την Παρασκευή και έδωσε τη διαταγή το Σάββατο, είπε.
29
Η σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Κοντολίζα Ράις, αποκάλυψε τη Δευτέρα το χρονοδιάγραμμα των αποφάσεων που οδήγησαν στις αμερικανοβρετανικές επιθέσεις στο Αφγανιστάν. Ο Τζορτζ Ο. Μπους αποφάσισε την Παρασκευή να εξαπολύσει την επίθεση και το Σάββατο έδωσε τη διαταγή να απογειωθούν τα αμερικανικά βομβαρδιστικά, αποκάλυψε.
Ήδη από την περασμένη Τρίτη, ο Μπους είχε κρίνει ότι η στρατιωτική φάση είχε πια καταστεί αναπόφευκτη -όμως την οριστική απόφαση έλαβε στις 5 Οκτωβρίου, στη διάρκεια σύσκεψης με τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας.
«Στράφηκε προς το στρατηγό Ντίκ Μάιερς, αρχηγό του γενικού επιτελείου, τον κοίταξε στα μάτια και του είπε: Ντίκ, είναι έτοιμος ο Τόμι Φρανκ; (αναφερόταν στον στρατηγό, επικεφαλής της κεντρικής διοίκησης στον Κόλπο). Ο Μάιερς απάντησε καταφατικά· τότε ο πρόεδρος έδωσε το πράσινο φως και εκείνη τη στιγμή άρχισαν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις» προσέθεσε η Κοντολίζα Ράις.
Είπε ακόμη ότι το Σάββατο ο Τζορτζ Ο. Μπους βεβαιώθηκε ότι όλα ήταν έτοιμα ώστε να δώσει τη διαταγή στα αμερικανικά βομβαρδιστικά να απογειωθούν, στη διάρκεια μιας τελευταίας τηλεδιάσκεψης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, στην οποία πήρε μέρος από την προεδρική εξοχική κατοικία του Καμπ Ντέιβιντ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Πετρέλαιο: Νέα άνοδος στις τιμές μετά το νέο κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ και την κλιμάκωση της έντασης
- Σοκάρει πατέρας που το παιδί του είναι σε κλινική απεξάρτησης από τα social media
- Η διακύμανση της βαθμολογίας: Τα «ups and downs» στην κορυφή της Super League (pic)
- Περού: Περισσότεροι από 3.000 διαδηλωτές καταγγέλλουν «νοθεία» στις προεδρικές εκλογές
- Το μπλε δαχτυλίδι αρραβώνων της πριγκίπισσας Νταϊάνας έσπασε μια παράδοση πολλών γενεών
- Καύσιμα: «Κανονικότητα» τα 2 ευρώ – Όνειρο απατηλό η επιστροφή στα προ πολέμου επίπεδα

