Μεγαλύτερη της αναμενόμενης αύξηση του αριθμού των ανέργων στη Γερμανία το Σεπτέμβριο
Αυξήθηκε ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία το Σεπτέμβριο, καθώς η επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης ώθησε τις επιχειρήσεις σε περικοπές προσωπικού.
28
Αυξήθηκε ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο, καθώς η επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης ώθησε τις επιχειρήσεις σε περικοπές προσωπικού.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία αυξήθηκε (σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση) τον Σεπτέμβριο κατά 20.000 άτομα. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση κατά 16.000. Ο αριθμός των ανέργων στο δυτικό τμήμα της χώρας -το οποίο συνεισφέρει στο γερμανικό ΑΕΠ ποσοστό μεγαλύτερο του 90%- αυξήθηκε το Σεπτέμβριο κατά 13.000. Αντιστοίχως, στο ανατολικό τμήμα της χώρας αυξήθηκε κατά 7.000.
Σε μη εποχικά προσαρμοσμένη βάση, ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε τον Σεπτέμβριο στη Γερμανία κατά 45.766 σε σχέση με τον Αύγουστο, ανερχόμενος σε 3,743 εκατομμύρια ανέργους. Το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε τον Σεπτέμβριο στο 9% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού από 9,2% τον Αύγουστο. Σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2000, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 58.000.
Τον Αύγουστο, ο αριθμός των ανέργων είχε μειωθεί απρόσμενα κατά 2.000 σε σχέση με έναν μήνα ενωρίτερα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό
- Σουδάν: Πόλεμος drones μεταξύ των εμπολέμων στο δυτικό και νότιο τμήμα της χώρας
- Οι ΗΠΑ θα αφαιρέσουν τους δασμούς 25% για αγορές ρωσικού πετρελαίου από την Ινδία
- Ο Τραμπ δηλώνει ότι το Μεξικό θα πάψει να προμηθεύει την Κούβα με πετρέλαιο
- Συμφωνία ΗΠΑ – Ινδίας για δασμούς – Η Ουάσιγκτον αντικαθιστά ως κυριότερος προμηθευτής τη Μόσχα
- Γαλλία: Το Κοινοβούλιο απέρριψε δύο προτάσεις μομφής κατά της κυβέρνησης
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Οι πέντε πυλώνες της αναθεώρησης