Σούσι από ελάφι
Μπορεί να έχω δοκιμάσει σούσι μόνο μια φορά στη ζωή μου (λυπάμαι αλλά δεν μου άρεσε), αλλά γνωρίζω πολύ καλά ότι για την παρασκευή του χρησιμοποιείται μόνο ψάρι. Ωστόσο, η αυξανόμενη δημοτικότητα τ
Μπορεί να έχω δοκιμάσει σούσι μόνο μια φορά στη ζωή μου (λυπάμαι αλλά δεν μου άρεσε), αλλά γνωρίζω πολύ καλά ότι για την παρασκευή του χρησιμοποιείται μόνο ψάρι.
Ωστόσο, η αυξανόμενη δημοτικότητα του τόνου μαζί με τον περιορισμό των κοπαδιών στις ανοικτές θάλασσες και τα όρια που θέτουν πλέον οι διεθνείς οργανισμοί για την προστασία των πληθυσμών μείωσαν τις ψαριές και αυξάνουν συνεχώς την τιμή των ψαριών πρώτης ποιότητας.
Η κρίση είναι πιο ορατή στην Ιαπωνία επειδή εκεί η κατανάλωση σούσι είναι τεράστια και γι’ αυτό η κατά 30% άνοδος των τιμών έγινε πιο εύκολα ορατή. Έτσι, στην απελπισία τους οι Ιάπωνες μάγειροι αρχίζουν να πειραματίζονται με υποκατάστατα του τόνου όπως το ελάφι ή το άλογο, ενώ κάποιοι δεν δίστασαν να δοκιμάσουν ακόμη και αβοκάντο!
Πάντως παρόμοια περιστατικά που φέρνουν στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων το πρόβλημα της συρρίκνωσης των πόρων του πλανήτη μας είναι ευπρόσδεκτα. Μας βοηθούν να συνειδητοποιήσουμε ότι τα αποθέματα της γης δεν είναι ανεξάντλητα και καλά θα κάνουμε να τα διαχειριζόμαστε με περισσότερη προσοχή.
Πηγή: http://www.nytimes.com
- ΗΠΑ: Αυτοκίνητο έπεσε σε πύλη του Λευκού Οίκου
- Η ένεση που βοηθά την καρδιά να επουλωθεί μετά από έμφραγμα
- Παναθηναϊκός: Η αποστολή για το ματς με την Μπέτις – Μέσα ο Τσιριβέγια
- Ουγγαρία: Διατηρεί το προβάδισμά της η αντιπολίτευση έναντι του Όρμπαν ένα μήνα πριν από τις εκλογές
- Χρυσό σουαρέ, μόνο για γυναίκες: Μετά το φιάσκο με το Netflix, η Μέγκαν χρεώνει 1700 λίρες για selfie και manifestation – Η νέα Γκουίνεθ;
- Ανδρουλάκης: Ο αγώνας μας δεν είναι προσωπικός, αλλά αγώνας αρχών και αξιών, για σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου