Νέα γενιά Opel Zafira – Τον Σεμπτέμβριο στην Ελλάδα
Με αισθητική και τεχνολογία που παραπέμπει στο νέο Astra, το επταθέσιο μοντέλο της Opel επιστρέφει δριμύτερο στην κατηγορία των μεσαίων MPV.
Με αισθητική και σχεδιαστικά στοιχεία που παραπέμπουν στο νέο Astra, η νέα γενιά Zafira δείχνει πως διαθέτει όλα τα εφόδια για να αντιμετωπίσει μοντέλα του ανταγωνισμού, όπως τα Ford Focus C-MAX, Renault Grand Scenic και VW Touran.
Η ριζικά ανανεωμένη εμφάνιση του νέου Zafira αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον των οικογενειαρχών οι οποίοι θα εξακολουθήσουν να έχουν στην διάθεση τους επταθέσιους χώρους καθώς το σύστημα Flex7 περιλαμβάνεται στην βασική έκδοση και εναλλακτικά προσφέρει τρίτη σειρά καθισμάτων.
Οι χώροι στο γερμανικό MPV αναμένεται να είναι πιο άνετοι αν ληφθεί υπόψη πως το αμάξωμα του νέου μοντέλου είναι μακρύτερο κατά 15,2 εκατοστά (συνολικό μήκος 4,467 μέτρα), πλατύτερο κατά 3,6 εκατοστά (συνολικό πλάτος 1,776 μέτρα) και ψηλότερο κατά 0,7 εκατοστά (συνολικό ύψος 1,637 εκατοστά).
Ενδεικτικά αναφέρουμε πως στην πενταθέσια διάταξη ο χώρος αποσκευών έχει αυξηθεί κατά 20 λίτρα -συνολικά στα 620 λίτρα- σε σύγκριση με το απερχόμενο Zafira.
Αναφορικά με τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου δεν υπάρχει κάτι το ριζοσπαστικό εκτός από τον συνδυασμό της ανάρτησης με το σύστημα CDC (αμορτισέρ μεταβαλλόμενες απόσβεσης) που τοποθετείται και στο νέο Astra.
Την γκάμα του νέου Zafira συνθέτουν πέντε βενζινοκινητήρες, από τον μικρότερο των 1.600κ.εκ. ισχύος 100 ίππων μέχρι και τον δίλιτρο των 200 ίππων. Επίσης, υπάρχουν δύο diesel εκ των οποίων ο ένας είναι ολοκαίνουργιος, χωρητικότητας 1,9 λίτρα.
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (12/5): Δράση με τα play out της Super League
- Ηράκλειο: Απολογείται ο 30χρονος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 28χρονης συζύγου του
- Οι Beatles επιστρέφουν στο 3 Savile Row: Το κτίριο της τελευταίας τους συναυλίας γίνεται μουσείο
- Γεωργιάδης: Ανήρτησε τη φωτογραφία που χρησιμοποίησαν και υποστήριξαν ότι πρόκειται για τον ίδιο
- Διαιτησία: Τα φάλτσα υπέρ του ΠΑΟΚ μετά την ανακοίνωση και η πλειοψηφία των Γερμανών
- Ο Τσίπρας έβαλε ψηλά τον πήχη: Nίκη στις εκλογές – Kόμμα και διακήρυξη τον Ιούνιο

