Έτοιμος να… χάσει την ερχόμενη Κυριακή στη Monza από τον Kimi Raikkonen εμφανίζεται ο Fernando Alonso. Σε δηλώσεις του, στην ιταλική αθλητική εφημερίδα Gazzetta dello Sport, ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος οδηγών δεν δίστασε να παραδεχθεί την ανωτερότητα της McLaren MP4-20, οριοθετώντας παράλληλα τους στόχους της δικής του ομάδας.



Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι είμαστε (σ.σ. η Renault) σε θέση να κερδίσουμε τον αγώνα της Κυριακής. Μια θέση στο βάθρο ωστόσο θα ήταν ιδανική καθώς θα μας επέτρεπε να παραμείνουμε στην κορυφή. Δεν υπάρχει λόγος να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Η McLaren φαίνεται ότι θα είναι δυνατή σε όλους τους επόμενους αγώνες.

Εμείς θα προσπαθήσουμε να πρωταγωνιστήσουμε σε κάποιες πίστες όπως στη Monza -που παίζουν σημαντικό ρόλο το φρενάρισμα και η πρόσφυση του μονοθεσίου- και στη Βραζιλία, στην οποία οι συνθήκες είναι ιδανικές για τη Renault αλλά η αλήθεια είναι μία. Στη αρχή της περιόδου οδηγούσα το ταχύτερο μονοθέσιο, σήμερα όχι.



Ερωτηθείς για το αν φοβάται ότι θα χάσει την μάχη του τίτλου, ο Ισπανός οδηγός όχι μόνο ήταν κατηγορηματικός αλλά φρόντισε να στείλει και τα κατάλληλα μηνύματα στους σωστούς αποδέκτες.

Κανένας φόβος. Ας μην ξεχνάμε ότι πέντε GP πριν το τέλος του πρωταθλήματος έχω 24 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο στην βαθμολογία. Δίπλα μου άλλωστε έχω έναν ικανότατο και έντιμο teammate -τον G.Fisichella- o οποίος είναι έτοιμος να βάλει στην άκρη τις φιλοδοξίες του προς όφελος της ομάδας τόνισε ο οδηγός της Renault F1.



Δεν παρέλειψε επίσης να επισημάνει ότι αν κερδίσει κάποιους αγώνες θα είναι σπουδαίο κατόρθωμα καθώς δεν οδηγεί το ισχυρότερο μονοθέσιο, ενώ αν ο K.Raikkonen κερδίσει δεν θα έχει κάνει παρά το προφανές με ένα αυτοκίνητο σαν την McLaren MP4-20.



Auto Express