Ενδιαφέρον από τη Honda για τα Ράλι – Σε τροχιά επιστροφής Toyota και Nissan
Στελέχη των τριών ιαπωνικών εταιρειών αναμένεται να παρακολουθήσουν με διαφορετικό μάτι τον αυριανό αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος.
Η διεξαγωγή του παρθενικού Ράλι Ιαπωνίας, το οποίο ξεκινάει αύριο, Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου, φαίνεται ότι αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον των ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, Toyota, Honda και Nissan παρακολουθούν τις εξελίξεις στο WRC, εξετάζοντας όλα τα ενδεχόμενα για τη μελλοντική εμπλοκή τους στο θεσμό. Έτσι, δεν αποκλείεται τα επόμενα χρόνια εκτός από τις Subaru και Mitsubishi να δούμε World Rally Cars από όλους τους Ιάπωνες κατασκευαστές, αφού και η Suzuki έχει ήδη δημοσιοποιήσει την πρόθεσή της να αλλάξει κατηγορία από το 2006, περνώντας από το JWRC στο WRC με όπλο ένα αυτοκίνητο βασισμένο στη νέα γενιά του Swift.
Η Toyota και η Nissan συμμετείχαν και στο παρελθόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, αλλά όσον αφορά στη Honda είναι η πρώτη φορά που εκδηλώνει ενδιαφέρον για αυτή τη μορφή των αγώνων. Από την πλευρά του πάντως ο κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος, David Richards, δήλωσε, φυσικά, θετικός σε μια πιθανή εμπλοκή περισσότερων ιαπωνικών εταιρειών στο πρωτάθλημα.
«Το θετικό είναι ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα Ράλι από τις εταιρείες και ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη διεξαγωγή ενός αγώνα στη χώρα τους. Είμαι σίγουρος ότι όλο αυτό το κλίμα θα αποδειχθεί ευνοϊκό για το θεσμό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο David Richards.
- Γλυφάδα: Αυτό είναι το αυτοκίνητο που βρέθηκε νεκρός ο άντρας στη Γλυφάδα – Τι εξετάζουν οι Αρχές
- «Προτάθηκε σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό ο Σλάγκερ της Λειψίας»
- Λόρα: Στο μικροσκόπιο των Αρχών νέο βίντεο – Είναι η 16χρονη που καταγράφηκε στου Ζωγράφου;
- Ποια επαγγέλματα αντέχουν στην κρίση; Tι ψηφίζουν οι χρήστες του Reddit
- «Ένας κόσμος χωρίς άσχημους ανθρώπους θα ήταν φρικτός» – Η σύγχρονη εμμονή με την τελειότητα
- Άρης: «Τελικός» κόντρα στον Λεβαδειακό – Ετοιμάζει τον Χόνγκλα για βασικό ο Χιμένεθ

