Διαφορετική η εικόνα για τις εγχώριες πωλήσεις και τις εξαγωγές στη Γερμανία
Παρά το γεγονός ότι ένα στα δύο αυτοκίνητα που πωλούνται στη δυτική Ευρώπη έχει κατασκευαστεί από γερμανική εταιρεία, οι ίδιοι οι Γερμανοί προτιμούν τα ξένα αυτοκίνητα, σύμφωνα με την Ένωση Γερμανών Κατασκευαστών (VDA).
Συγκεκριμένα, o πρόεδρος της VDA, Bernd Gottschalk, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου: «Το 2001 ήταν μια χρονιά εξαγωγών, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 6%, στα 3,6 εκατομμύρια αυτοκίνητα -αριθμός που αποτελεί νέο ρεκόρ».
Από την άλλη, οι πωλήσεις των Γερμανών κατασκευαστών σημείωσαν πτώση περίπου 1%, ενώ δεν αναμένεται βελτίωση της σχετικής εικόνας το 2002, αν και είναι πιθανόν να υπάρξει ανάκαμψη κατά το δεύτερο εξάμηνο του χρόνου. «Σίγουρα οι πωλήσεις μας δεν βρίσκονται στο απόγειο, ωστόσο δεν αντιμετωπίζουμε και κάποια κρίση. Οι εγχώριες πωλήσεις δεν είναι ικανοποιητικές και οι εξαγωγές παραμένουν το πιο σημαντικό δίχτυ ασφαλείας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο B.Gottschalk.
Οι παραγγελίες νέων οχημάτων στη Γερμανία παρουσίασαν πτώση 5%, τη στιγμή που οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 8%, ενώ σημαντική ήταν και η αύξηση για τα αυτοκίνητα που εξοπλίζονται με πετρελαιοκινητήρες.
«Κατέχοντας μερίδιο 46,5% της αγοράς, μπορούμε να πούμε ότι σχεδόν ένα στα δύο αυτοκίνητα που πωλούνται στη δυτική Ευρώπη ανήκει σε γερμανική φίρμα» συμπλήρωσε ο B.Gottschalk.
Πηγή: Associated Press
auto.in.gr
- Συλλυπητήρια από Super League και ΕΠΟ για τους αδικοχαμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ
- Δημοσκόπηση: «Ταβάνι» στο 27% για Μητσοτάκη – «Δεν είναι έτοιμη η Καρυστιανού για την πολιτική»
- Νέα Αριστερά: Ποινικός λαϊκισμός Φλωρίδη για την πατροκτονία στη Γλυφάδα
- UEFA: Απέρριψε αίτημα του ΠΑΟΚ για αναβολή του ματς με την Λιόν
- Τρίκαλα: Τα σενάρια για τα αίτια της έκρηξης στη «Βιολάντα» και τα αναπάντητα «γιατί» – Νέο βίντεο ντοκουμέντο
- «Έφυγε» ο διανοητής της κομμουνιστικής αριστεράς Γιώργος Ρούσης
