Στα 105 δισ. δολάρια το κόστος της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου
Στα 105 δισ. δολάρια στα επόμενα δύο χρόνια εκτιμάται ότι θα ανέλθει το κόστος της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου στην πόλη της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times την Παρασκευή.
27
Στα 105 δισ. δολάρια στα επόμενα δύο χρόνια εκτιμάται ότι θα ανέλθει το κόστος της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου στην πόλη της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times την Παρασκευή.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο οικονομικός ελεγκτής της πόλης Αλαν Χιβέζι φέρεται να δήλωσε ότι η εκτίμηση περιλαμβάνει ζημίες σε ιδιοκτησίες ύψους 34 δισ. δολαρίων και οικονομικό κόστος 60 δισ. δολαρίων, στο οποίο περιλαμβάνονται χαμένες θέσεις εργασίας και χαμένα μισθώματα.
Στη μελέτη συνυπολογίζονται τα πάντα, από το κόστος της ανοικοδόμησης των «δίδυμων» πύργων (6,7 δισ. δολάρια) έως την απώλεια εισοδήματος (82 εκατ. δολάρια).
Όπως αναφέρουν οι New York Times, ενώ το γραφείο του οικονομικού ελεγκτή προβαίνει σε αξιόπιστες οικονομικές προβλέψεις, είναι σαφώς προς το συμφέρον της πόλης να αυξηθεί το συνολικό ποσόν της εκτίμησης όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε οι αξιωματούχοι να μπορούν να ζητήσουν αυξημένη ομοσπονδιακή βοήθεια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Σουδάν: Πόλεμος drones μεταξύ των εμπολέμων στο δυτικό και νότιο τμήμα της χώρας
- Οι ΗΠΑ θα αφαιρέσουν τους δασμούς 25% για αγορές ρωσικού πετρελαίου από την Ινδία
- Ο Τραμπ δηλώνει ότι το Μεξικό θα πάψει να προμηθεύει την Κούβα με πετρέλαιο
- Συμφωνία ΗΠΑ – Ινδίας για δασμούς – Η Ουάσιγκτον αντικαθιστά ως κυριότερος προμηθευτής τη Μόσχα
- Γαλλία: Το Κοινοβούλιο απέρριψε δύο προτάσεις μομφής κατά της κυβέρνησης
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Οι πέντε πυλώνες της αναθεώρησης